Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-01-2007, 11:43   #7
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Bölükler Komutanlıklarına
Müfreze emrinin sureti, yukarıya çıkarıldı. Malumat edinilmekle beraber, fevkalade tetikte ve uyanık bulunarak, düşman gemilerinin yaklaşmasında hemen gerekli tertibatın alınması ve mevziin kahramanca savunulmasıyla, hiçbir düşman erinin karaya ayak bastırılmaması.
Binbaşı

25.4.1915
Mahal: Kabatepe
9. Fırka Kumandanlığına
Kabatepe'nin, kuzey ve güneyi, Arıburnu ve Ağıldere aralarında düşman bir çok nakliye aracı ile harp gemisi görülmektedir. Düşmanın, Arıburnu'na bir miktar asker çıkardığı, bölük kumandanlıgından bildiriliyor. Düşman hareketlerinin ciddi olduğı anlaşılmakla, buralarını takviye etmeye katiyetle lüzum görüldüğünü arz olur.
Kabatepe Mıntıkası Kumandanı
Binbaşı
25.4.1915
Mahal: Kabatepe
9. Fırka Kumandanlığına
Arıburnu'nu bir takımla takviye ettim, Bir takım, Kabatepe'nin kuzeyindeki siperleri tutmuştur. Geride bir takım kuvvet vardır. Bunu da Kabatepe'nin güney sahilini tutmak üzere bulunduruyorum. Arıburnu ile irtibat kurmak için, ara yerdeki takımlara emir verilmiş ve alınacak malumat arz edecektir.
Binbaşı
25.4.1915
Mahal: Kabatepe
  Alıntı ile Cevapla