Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-01-2007, 12:39   #1
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Faruk Sağnak

Faruk Sağnak
Click the image to open in full size.
Faruk Sağnak, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün unutulmaz oyuncularından ve kulüp yöneticisi. Oynadığı inatçı futboldan dolayı Keçi Faruk lakabıyla tanındı.

1924 yılında İstanbul’da doğdu. Futbola Beşiktaş’ta başladı. 1944 ile 1956 yılları arasında, tüm kadrolarda eksiksiz görev yaptı. Defans, orta saha ve hücum hattının sol kanatlarında tüm mevkiilerde aynı başarıyı göstererek oynadı.

Top tekniği, oyunu okuyuşu, defansta oynarken ileri uçtaki arkadaşlarına attığı paslar, orta sahada oynadığı maçlarda ise yine önündeki gol adamlarına attığı milimetrik paslarla ünlendi.

Futbolculuk dönemi 2. Dünya Savaşı'nın getirdiği sıkıntılı günlere denk geldiği için ve milli maç organizasyonlarının iptal edildiği için gençlik döneminde milli formayı giyemedi. Ancak üstün klasını sonuna kadar koruduğu son döneminde, Milli Takım’a davet edildi. Bu dönemde 17 Haziran 1951'de oynanılan ve Türk Futbol tarihindeki en unutulmaz maçlardan biri olan "Berlin Zaferi" olarak adlandırılan Almanya maçı kadrosunda yer aldı. 12 yıl aralıksız Beşiktaş’ta oynadı ve 273 maçta yer alarak 25 gol attı.

Futbolu bıraktıktan sonra çeşitli dönemlerde Beşiktaş Yönetim Kurulları’nda görev aldı. 1959-1960 sezonunun şampiyon kadrosu oluşturulurken; Birol Pekel, Şenol Birol, ve Tuncay Demirtaş gibi genç futbolcuları keşfedip, Beşiktaş’a kazandırdı.
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla