Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-01-2007, 15:00   #6
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

DEPREME NEDEN OLUR!" Click the image to open in full size.Haberi yazdırın26f_write_month(1) Ocak 2007 10:56Click the image to open in full size.
Maraton.Com.Tr'nin İddaa araştırması Danıştay'ın kararının ikinci ve üçüncü lig kulüplerinde tam bir hayal kırıklığı yarattığını ortaya çıkardı... Kimi başkan, İddaa gelirlerinin kesilmesini "Deprem" olarak nitelerken, kimi başkan uyarıyor, "Kesinti kapanmalara, küme düşmelere neden olabilir." İşte, Bakırköyspor Başkanı Ömer Sarıalioğlu, Altay Başkanı Nafiz Zorlu, Yalovaspor Başkanı Nusret Kocaalioğlu ve Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ'ın Danıştay'ın kararı ile ilgili değerlendirmeleri:

ÖMER SARIALİOĞLU (BAKIRKÖYSPOR BAŞKANI)

Bakırköyspor Kulübü Başkanı Ömer Sarıalioğlu yaşanan İddaa ihalesinin krizi için şu şekilde konuştu,

“İddaa bizim en önemli gelir kaynaklarımızdan birisi… Biz kulüp olarak kendi kendimizi idare edebiliyoruz fakat İddaa’dan aldığımız para bizi rahatlatıyor. Mesela geçen yıl 100 Bin YTL aldık ve bu para ile borçlarımızın büyük kısmını kapattık. Umarım bu sorun biran önce çözüme kavuşur.”

------------------------------------------
------------------------------------------
NAFİZ ZORLU (ALTAY KULÜBÜ BAŞKANI )

İddaa gelirlerinin kesintiye uğraması tam anlamıyla bir depreme neden olur. Burada önemli olan bir devlet kurumu olan Spor Toto’nun konumudur. İddaa’yı organize eden kurum Spor Toto’dur ve devletin bu kurumu ve İddaa’yı koruması gerekmektedir. Sonuçta kulüplerin İddaa gelirleri ile hareket ettiği gerçeğini göz önüne alırsak olabilicek kesintilerden etkilenmemeleri mümkün değil. Transferini yapan kulüpler, primlerini, maaş ödemelerini yapmakta zorlanan kulüpler, gelirlerinin büyük bir kısmını oluşturan İddaa’ya göre hareket ediyorlar. Mesela bizim İddaa’dan gelen gelirlerimiz temlikli. Yani Altay Kulübü’nden alacağı olduğunu iddia eden biri gelirlerimizi zaten kesiyor. Böyle bir kesinti halinde biz o kişiye olduğu iddia edilin borcumuzu ödememiş olacağız ve bu ayrı bir sıkıntı olarak önümüze çıkacak. Türkiye’de ilk defa kulüplere böyle bir yasal oluşum sayesinde İsim Hakkı adı altında pay dağıtılırken, bunun korunması gerekirken, bu sorunların yaşanması üzüntü verici. Bunun durması demek kabul edilemez bir durum demektir.


------------------------------------------
------------------------------------------
NUSRET KOCAALİOĞLU (YALOVASPOR KULÜBÜ BAŞKANI)

İddaa’nın kesintiye uğraması halinde özellikle ikinci ve üçüncü lig kulüpleri büyük sıkıntı yaşayacaklar. Çünkü bütün takımlar maaş ödemelerini, transfer taksitlerini, primlerini buna göre ayarlamış durumdalar. Yalovaspor olarak bizim İddaa’dan çok büyük bir gelirimiz yok ama ne olursa olsun bir kesinti olması bizi zor durumda bırakacaktır. Zaten kulüplerin sigorta ve vergi borçları var. Bunlar yüzünden sıkıntı çekiyorlar. Ayrıca bunun dışında böyle bir kesintinin olması kapanmalara, küme düşmelere neden olabilir. Biz İddaa’nın devam etmesini istiyoruz..


------------------------------------------
------------------------------------------
HAŞİM KARADAĞ (MALATYASPOR)

Bütün kulüpler zaten büyük sıkıntılar içindeler. İddaa’nın gelirlerinin kesintiye uğraması bu sıkıntıları bir kat daha arttıracaktır. Kulüplerin 100 bin YTL açığı varsa bu açık 150-200 bin YTL’ye çıkacaktır. Futbolda gelen gelirlerin bu şekilde uygulamalarla azaltılması değil, aksine arttırılması gerekir. Bakın İngiltere ikinci liginde sıradan bir takımın geliri, bizim takımlarımızın çok çok üstünde. Bu rakamlar zaten komik rakamlar. Ama bunların da kesintiye uğrayıp uğramayacağını konuşuyoruz. İddaa devam etmelidir..


MARATON.COM.TR ÖZEL

HABER: OSMAN ALTUNTERİM, İSMET TAHTALI
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla