Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-01-2007, 01:20   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ringier AG-Doğan Holding ortaklığı

Ringier AG ve Doğan Yayın Holding A.Ş., Romanya'da televizyon yayıncılığı alanındaki yatırım fırsatlarını değerlendirmek üzere güçlerini birleştireceklerini açıkladı.

Ringier AG ve Doğan Yayın Holding A.Ş.'den yapılan ortak açıklamada, 18 Şubat 2007 tarihinde, Romanya'da yayına başlayacak olan Kanal D Romanya'nın (Doğan Media International SA) yüzde 25.1'ine karşılık gelen hisselerinin Ringier Grubuna (Ringier AG) satışı konusunda karşılıklı mutabakata varıldığı ve yakın zamanda ilgili hisse devir anlaşması ile hissedar sözleşmesinin imzalanacağı bildirildi.

Açıklamaya göre, iki uluslararası medya grubu bu ortaklık ile yerel bilgi birikimlerini, yaratıcı televizyon yayıncılığı tecrübelerini, TV ve basılı medya arasında sinerji yaratarak, Romen izleyicilerine yepyeni bir genel eğlence kanalı seçeneği sunmayı hedefliyor.

"DYH hızlı büyüyen pazarlarda önemli bir oyuncu"

Doğan Yayın Holding Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Ali Yalçındağ, ''DYH, yurtdışında gelişen ve hızlı büyüyen pazarlarda önemli bir oyuncu olarak konumlandırılması stratejisini sürdürmektedir. Kanal D Romanya, bu stratejiyi hayata geçirmemizdeki ilk önemli adımdır'' dedi.

Yalçındağ, Romanya'da güçlü bir konuma sahip olan Avrupa'nın en önemli medya oyuncularından birinin kendileriyle güçlerini birleştirme kararı almasından son derece mutlu olduklarını belirtti.

Ringier Üst Yöneticisi (CEO) Martin Werfeli ise bu adımın Ringier'in Romanya'daki faaliyetlerini büyütme ve pazar payını artırma stratejisine uygun olarak atıldığını kaydetti.

Werfeli, ''Yurtdışında büyümeyi hedefleyen lider bir medya ve TV yayın şirketi ile güçlerimizi birleştirmiş olmaktan dolayı memnunuz'' dedi.

DYH Başkan Yardımcısı ve Kanal D Romanya Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı da yaptığı açıklamada, Romanya'nın, güçlü reklam pazar büyümesi ile gelecek vaat eden bir ülke olduğunu belirterek, ''Biz, DYH olarak, bu ülkede izleyiciler için bir fark yaratarak önemli bir oyuncu olmak istiyoruz'' görüşünü dile getirdi.

Kanal D'nin, yeni program formatları ve keşfedilmemiş yerli yeteneklere fırsat veren yerel prodüksiyonlarıyla Romanya televizyonlarına farklı bir yaklaşım getireceğini aktaran Faralyalı, Ringier ile ortaklığın kendilerine yerel tecrübe sağlayacağını, Avrupa'nın önde gelen iki medya oyuncusunun gücünü Kanal D Romanya çatısı altında birleştireceğini kaydetti.

Ringier Romanya'nın Genel Müdürü Alexander Theobald da, Ringier'in Romanya'daki başarısını yeni iş fırsatlarını değerlendirme yeteneğine borçlu olduğunu dile getirdi.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla