Konu: Pilavlar
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-01-2007, 13:30   #50
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

MEYHANE PILAVı

MALZEMELER

500 gr kuşbaşı et
4 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı salça
3 adet iri soğan
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

Pirinci ayıklayın ve ardından iyice yıkayın. Soğanları da soyun, yıkayın ve irice kıyın. Tencerede margarini eritip, soğanları sararıncaya kadar kavurun ve eti ekleyin. Salçayı da ilave ederek kavurmaya devam edin. Kavurma işlemini bitirdikten sonra tencereye su ilave edin, etleri pişene kadar haşlayın. Karışıma tuz ve pirinç ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin. Pilav piştikten sonra yaklaşık 9-10 dakika dinlendirin, servis tabağına koyduktan sonra pulbiber serperek servis yapın.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla