Konu: Pilavlar
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-01-2007, 13:37   #80
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Malhuta pilavı

Buğday ve mercimeği ayrı ayrı unlu suları gidinceye kadar bol su ile yıkayın. Her ikisini derin bir kaba koyun, su ilave edin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın ve buğdaylar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dak. pişirin. Kişniş tohumlarını yağsız tavada, kısık ateşte karıştırarak kavurun ve havanda dövün. Tereyağını eritin, dövülmüş kişnişi ilave edin, malhuta pilavına katıp harmanlayın ve servis yapın.
(8 kişilik)
* 300 gr aşurelik buğday (ıslatılmış)
* 1 su bardağı kırmızı mercimek
* 1 lt su
* 4 çorba kaşığı kişniş tohumu
* 4 çorba kaşığı tereyağı
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla