Konu: Pilavlar
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-01-2007, 13:37   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kestaneli bulgur pilavı

Soğanı tereyağı ile soteleyin. Fıstıkla üzümü ilave edin. Fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurun. 2,5 su bardağı su ilave edin. Kaynayınca şekeri, tuzu, bulguru ekleyin ve karıştırın. Bulgurun üzerine üzüm, rendelenmiş havuç, kebap kestaneyi koyun ve kısık ateşte 15 dakika pişirin. Tarçın, yenibahar, karabiber, ince kıyılmış dereotu ekleyin, harmanlayın ve servis yapın.

(6 kişilik)
* 2 su bardağı pilavlık bulgur
* 1 soğan (rendelenmiş)
* 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
* 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
* 1 çorba kaşığı kuş üzümü
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı kebap kestane
* 1 adet kesme şeker
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 çay kaşığı yenibahar
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2,5 su bardağı su
* 1 havuç, yarım demet dereotu
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla