ŞEFTALILI TURTA
MALZEMELER
yarım kilo tam olgunlaşmamış şeftali
1 su bardağı tozşeker
1 paket tereyağ (veyaa margarin)
3 çorbakaşığı süt
1 su bardağı un
125 gr mısır nişastası
4 gram granüle maya
3 yumurta
50 gr dövülmüş badem
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Şeftalileri ikiye ayırıp, zar şeklinde doğrayın. Tereyağı (veya margarini) ılıtın, tozşekeri kattıktan sonra a uzun süre çırpın. Yumurtaları bir seferde katın. Mikserle karıştırken unu, mısır nişastasını ve mayayı katın. Sütü ilave edip yumuşak bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
Daha sonra dövülmüş bademleri ve artan una buladığınız şeftalileri ekleyip yavaş yavaş karıştırın. Karışımı önceden yağladığınız halka şeklindeki kaba boşaltın. Yağlanmış fırın kağıdıyla döşeyin ve önceden ısıtılmış 150 derecelik fırının en alt katına bırakın. Bir saat sonra çıkarıp soğuttuktan sonra arzunuza göre süsleyerek servis yapın.
__________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |