Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-01-2007, 01:57   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Türkiye'nin ilk yerli hedge fonu İş'le geliyor

1.3 trilyon dolarlık hedge fon pazarına İş Yatırım da giriyor. İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç, 'Serbest Yatırım Fonu' adı altında bir hedge fon kuracaklarını açıkladı.

İş Yatırım mutlak getiriye odaklanan ve dünyada trilyonlarca doları yöneten 'hedge' fonların pazarına giriyor. İş Yatırım, 'Serbest Yatırım Fonu' adı altında bir hedge fon kuruyor. İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç, kurulacak fona ilişkin şu bilgiyi verdi: "Hedge fonlar piyasadaki gelişmelerden bağımsız olarak mutlak bir getiriyi kazçandırmayı amaçlar. Tüzüklerinde belirlermiş olan her türlü yatırım aracı veya menkul kıymeti kullanırlar. Bu fonlar bir endeks yada kıstas getiri peşinde değil 'mutlak' getiriyi yakalamak isterler. En önemli özelliği dinamik bir risk getiri yönetim yapısı bulunması, pozisyon serbestliğidir. Dünyada 1.3 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaşan hedge fonların sayısı 9 bini aşıyor. Yatırımcı profiline bakılırsa bu fonlar kısa vadeli yatırım yerine uzun vadeyi tercih edenlerin yatırım yapabileceği fonlardır."

YENİ ÜRÜNLER GELİYOR
Kurumun son dönemdeki faaliyetleri hakkında da bilgi veren Koç, hisse senedi ile faiz arasında piyasalara yeni enstrumanlar kazandırmak gerektiğini belirtti. Koç şöyle konuştu: "Bu iki ucun arasını doldurmak lazım. Mesela ana para garantili enstrumanlar gelecek. Bu tip sermaye garantili yatırım araçlarında örneğin 3 ay anaparaya dokunulmayacak. Ve örneğin İMKB-100'ün getirisi taahüt edilecek. Ve anaparadan zarar olmayacak." Önümüzdeki dönemde özellikle turizm, sağlık, tarım sektöründeki şirketlerin yıldızının parlayacağını anlatan İlhami Koç, "Nitelikli iş gücüne dayalı sektörler gelişecek" dedi. İş Yatırım Genel Müdürü Koç, kurumun 'Trade Master' yazılımı ile internet ortamında yatırımcılara hizmet verdiklerini anlattı. Koç, Trade Master'ı şöyle tanımladı: "Yatırımcıların internet erişimi olan her yerden hesapları ile ilgili her türlü bilgiye ulaşmalarına ve derinlik-anlık piyasa verilerini inceleyerek, İMKB hisse senedi piyasasında işlem yapmalarına olarak sağlayan elektronik bir uygulama."

BORSA FONU ÇIKACAK
Trade Master gibi kurumsal yatırımcı için de bireysel portföy yönetimini geliştirecek 'Prime Brokerage' uygulamasını hayata geçirdiklerini anlatan İlhami Koç, bu sistemle yatırımıcıların alım-satım, takas, saklama işlemlerinin tek bir merkezden raporlamasının yapıldığını belirtti. Hedge fonun yanısıra İş Yatırım'ın bir de Borsa Yatırım Fonu çıkaracağını belirten Koç, bu ürünü de müşterilerine sunacaklarını anlattı.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla