Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-01-2007, 02:06   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Davos günlügü

'Dünya tek vücut olarak küresel ısınma ile savaşmalı'
Dünya Ekonomi Forum'unda konuşan Microsoft'un sahibi Bill Gates'in kurduğu Bill ve Melinda Gates Vakfı'nın Afrika'da yaptırdığı aşılamalarla şuana kadar 2.3 milyon insanın hayatını kurtardığını belirtti. Gates, vakfının aşılama açısından gelişmekte olan 70 ülkede şuana kadar 2.6 milyar Euro harcadığını, bu programın başarılı olmasının tek nedeninin ise birçok ülkenin programı desteklemesinden kaynaklandığının altını çizdi. Bill Gates küresel ısınmanın Afrika'yı kötü etkileyeceği görüşü hakkında bir soruya ise dünyanın tek vücut olup, Afrika'ya olan desteğini sürdürmesi gerektiğini ifade etti. Gates, Afrika'nın Asya'nın ekonomik büyümesini takip edemediğini vurgularken, bunun nedenin ise bitmek bilmeyen hastalıklar ve coğrafi engeller olduğunu ifade etti.

PWC: Türkiye AB için çok önemli
Uluslararası danışmanlık firması Pricewaterhouse Coopers (PWC), Türkiye ile AB arasındaki müzakerelerin kopmasının, AB'nin, medeniyetler çatışmasını önleme konusundaki tarihi şansını elinden alacağını belirtti. PWC tarafından Davos Zirvesi çerçevesinde hazırlanan AB hakkındaki raporda, Türkiye'nin, AB'nin genişleme sürecinde önemli bir ülke olduğu vurgulandı. Türkiye ile AB arasındaki müzakerelerin önemine dikkat çekilen raporda, Türkiye'nin AB tarafından ret edilmesi halinde, yüzünü doğuya çevirebileceği, böyle bir durumun ise İslamcılığın güçlendiği bir ortamda yanlış olacağı kaydedildi.

Ali Babacan, IMF Başkanı ile görüştü
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Davos Zirvesi çerçevesinde IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky'nin de aralarında yer aldığı yetkililerle ikili görüşmelerde bulundu. Babacan, IMF Birinci Başkan Yardımcısı Lipsky ile halen yürütülmekte olan stand-by düzenlemesine ilişkin ekonomik programı görüştü. Bakan Babacan'ın Lipsky ile son ekonomik gelişmeleri ve ekonomik beklentileri ele aldığı öğrenildi. Ali Babacan daha sonra, Goldman Sachs Başkanı Peter Sutherland, City Grup Başkanı Michael Klein, UBS yetkilisi Phill Gramm ile görüştü.

__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla