Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-01-2007, 10:43   #3
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Tablo 3.Türkiye’de Ayçiçeği Üretimi Yapılan İllerin Genel Durumları (Tarımsal Yapı ve Üretim, 1996)
İller
Ekim Alanı (ha)
Üretim (ton)
Verim (kg/da)
Tekirdağ
137,861
210,990
153,0
Edirne
120,293
156,585
130,2
Kırklareli
64,320
86,010
133,7
Balıkesir
30,751
41,010
133,4
Çanakkale
23,246
35,655
153,4
Bursa
25,525
35,604
139,5
Amasya
16,589
26,966
162,6
Samsun
12,930
20,890
161,6
İstanbul
15,970
18,758
117,5
Çorum
12,320
17,117
138,9
Yozgat
12,200
13,075
107,2
Afyon
7,985
9,487
119,3
Kahramanmaraş
4,860
8,464
174,9
Kütahya
7,405
8,376
113,1
Diyarbakır
7,595
7,668
101,0
Bilecik
7,898
7,526
95,3
Eskişehir
4,350
7,191
165,3
Ankara
9,711
6,768
69,7
Aksaray
3,653
6,473
177,2
Kırıkkale
6,925
5,777
85,9
Toplam
532,387
730,391
137,1
Diğerleri
42,613
49,630
116,4
Genel Toplam
575,000
780,000
135,9

1996 yılı değerlerine göre Türkiye’de en fazla üretim yapılan illerin başında Tekirdağ ve Edirne illeri gelmektedir. Türkiye üretiminin yaklaşık %47’si bu iki ilden karşılanmaktadır. Çizelgede verilmemiş olmasına karşın, Konya,Tokat,Kırşehir,Erzurum,Kayseri,Sakarya,Deniz li ve Muş illerimizde de yıllık 2-5 bin ton arasında üretim yapılmaktadır.
  Alıntı ile Cevapla