Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-01-2007, 11:09   #1
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Rico&Delgado kenarlarda coştu

Rico&Delgado kenarlarda coştu

Bu maçın başrolünü oyuncular değil, iki teknik adam Tigana-Yanal oynadı. Çünkü standart futbol prensipleri yerine, 'Riskler alan hücum futbolu' nu ilke edinen Tigana ve Yanal takımlarını bir basketbol koçu gibi yönettiler. Eh! Yüksek tempolu bu futbola hakem Selçuk Dereli de inanılmaz katkıda bulundu. Az düdük bol avantaj kuralı futbola keyif ve kalite getirdi. (Bobo'yu arkadan itme penaltıydı. Dikkat!...)
Peki, Tigana ve Yanal'ın ilkesi neydi?
Yanal'ın futbol felsefesi, 'Rus ruleti' gibi... Hücumu 4 forvetle yaparken savunmayı ise, 'taktik fauller' üzerine kurmuş biri. Yani top rakipteyken gerekirse futbol dışına çıkmak bir numaralı prensip.
Tigana'nın değişen futbol felsefesi çok doğru. Beşiktaş'ı hücuma döndürürken çok önemli üç nokta ön plana çıktı.

RİCO TAM BİR LİDERDİ
1-İki büyük oyun kurucu, iki kenar oyuncusu oldu. Sağda Delgado, solda Rico Paşa hücuma çıkarken, hep içeri girip ceza alanı içinde buluştukları her pozisyonda rakibi göbekten çökerttiler. Özellikle Rico Paşa oyun lideri olarak mükemmeldi. Elbette bu ikilinin ataklarda içeri her girdiği pozisyonda, arkadan gelen ToramanÜzülmez bindirmelerle rakibi bunalttılar. (Böylece klasik 4-4-2, 3-5-2'ye döndü)
2-Değişen hücum sisteminde Bobo ve Nobre ön plana çıktı. Özellikle Nobre kaleci Runje'nin her uzun ve yüksek degajını orta sahaya gelip kafayla aşırdı. Hücum pres yaparak orta sahaya destek verdi. Bobo ise her kontra topa gitti.
3-Dikkat ettiniz mi? Beşiktaş üç pasta gol attı. Runje degaj yaptı, Bobo çizgiye indi çıkardı, Nobre golünü attı. Önemlisi de şu; Beşiktaş nihayet ölü toptan (Rico Paşa'nın harika asistliginde) gol kazandı. Ne diyorduk? Nobre bu sistemde gol atamaz. Beşiktaş hücum oynarsa, kenarlardan orta gelirse Nobre gol atar. (İşte bu felsefenin doğruluğu, Tigana'nın geçmişte hatada ısrar ettiği belgelendi...)
RUNJE YİNE HATALI GOL YEDİ
Altını çizdiğimiz gerçek de şu:
Beşiktaş'ın hücum futbolunda başrolü savunma organizasyonu oynadı. Özellikle Gökhan Zan hem yüksek toplara çıktı, hem ilk toplara bastı. Mükemmeldi.Ama soru şuydu? Kleberson yok, orta sahada sorun yok. İnanılacak gibi değil ama Fahri Tatan ve sonradan oyuna giren Mehmet Sedef bile mükemmel oynadı. (Runje yine hatalı gol yedi. Dikkat!)
MESAJ: Daha dün "Tigana'yı kovun" diyen futbol eleştirmenleri bugün "Tebrikler Tigana" diyor. Türk spor medyasının gerçek yüzü bu
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla