Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-01-2007, 11:12   #23
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Böcekleri Önleyici Yöntemler

Modern zamanlarda gelişen, güçlü senelik böcekler etkili olarak yüne zarar veren böceklere karşı kullanılır. Yüzlerce kimyasal bu amaç için denendi fakat sadece az bir karşılaştırma; endüstriyel olarak uzun bir süre kullanılır. DDT keşiflerine yön gösteren araştırmalardan, böcek gövdelerinin hepsinin organik klor olduğu görülmüştür. Onlar Dieldrin, Evlon U33, mitin FF ve Eblon Wt maddelerini içerir.
Dieldrin, güvelere ve böceklere karşı en etkili maddelerden biridir. Kısmen, kullanılması kolay ve ucuzdur. Buna ek olarak dieldrin tamamen; yün içerisine girer ve yıkanarak çok yavaşça kaldırılır. Kuru temizleme maddeleri tarafından kaldırılmaya karşıdır.
Bazı zararlı böcekler, boyarmaddeler gibi aynı yoldaki yün lifini kimyasal olarak çapalandırmak için yetkilendiren kimyasal gruplarla gereklidir. yıkama, kurutemizlemeye, ısıya, basınca ve sürtünmeye karşı dirençlidirler. Kokulu ve renklidirler.
Bu böceklerin diğer tarlalarda Kullanılanlarla birleşerek kullanımı zorluklara karşı gelmek için iyi bir yöntemdir. Çok fazla zehirli madde emilirse zararlı olur yün için.
Saklama

Yün; küfler tarafından zarar görebilir ve sonunda lifler yıkılır, bozulur. Kötü bir havalandırma ambarında saklanan, nemli ve az bozuk bir yün; küflenme ortamı yaratır. Sodyum pentachlorophenote gibi kimyasallar; belirli bakır ve kronyum gibi bileşiklerden bastırılmıştır ve Shirlon NA gibi markalı maddeler küf önleyiciler gibi kullanılabilir, bu maddeler yüne eklendiğinde; iyi havlandırılmış bir ortamda kuru olarak saklanan en iyi liftir yün.
  Alıntı ile Cevapla