Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-01-2007, 11:13   #27
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Durulama ve Kurutmak

Yıkamadan sonra, yünlü kıyafet birkaç değişik suyla durulanmalıdır. Durulama sırasında hassasça ellenmelidir ve durulayıcılar arasındaki sıkma silindirlerinden geçirilir veya dikkatlice elle sıkılır. Örme kıyafetler asla bükülmemelidir. Sıkma ve son durulamadan sonra, kıyafet bir havlu içerisinde katlanabilir ve sıkıcı tarafından geçirilebilir. Bu yöntem kumaşta kalan suyu atacaktır.
Çoraplar, flanel şortlar, etekler veya battaniyeler gibi sağlam yünlü kıyafetler bir ipte kurutulabilir. Daha hassas kumaşlar ve moda kıyafetler, jarse elbiseler, kazaklar, hırkalar gibi, biçimi önemli olan kıyafetler asılarak kurutulmamalıdır. Bunlar aşırı sıcak olmadan düz bir şekilde kurutulmalıdır. Kıyafetleri orijinal şekline döndürmek için bazı önemli tedbirler alınır. örneğin; kıyafet kurumadan önce dış hatlara göre ayarlanabilir. Düz kuruma kuruma süresince rengini korumak için bir avantajdır. Kurutma bir ip üzerinde yapıldığında beyaz yünlüler güneş ışığında zarar görebileceği için sarılaşmayacak biçimde asılmalıdır.
Çekmeye karşı Direnç işlemleri

Yünün yıkama karakterlerini geliştirmek için; çekme payı ve keçeleştirme üzerinde yıllardan beri büyük bir gayret içinde tekstil bilim adamları tarafından çalışılır. Çok yöntem geliştirilmiştir ve bazıları yün ticaretinde pratik kullanma getirilmiştir.
  Alıntı ile Cevapla