Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-01-2007, 11:13   #28
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

LONDON ÇEKME

Gevşeme çekme payı; yünlü bir kıyafet satılmadan önce kumaş içinde gerilim oluşturularak önlenebilir. İyi bilinen Londra çekme işlemi yaş elbiseler içerisinde oluşur ve birkaç saat durgun su şartlarında kalmasına izin verilir. Lifler sonra gevşetilebilir ve kumaş müşteriye ulaşmazdan önce çekilir. Bu yöntemle muamele gören kumaşlar London Shrunk diye ifade edilir.
Bu türün ön çekme kumaşları; gevşeme çekme payına eğilimini kaybedecekler. Onlar keçeleşecek ve yıkama sırasında sertçe işlem görerek çekilecek. Keçeleştirmeden kaçınmak; lif özelliklerinde bazı temel şeyleri değiştirmek için zorunludur.
Anti Keçeleştirme

Liflerin hareketi su içerisinde çalkalama sırasında meydana gelen yün liflerin keçeleşmesine neden olur. anti Keçeleştirme lif yüzeyini değiştirmek gibi amaçlardan dolayı geliştirildi.
Lif Yüzeyinin Kimyasal Değişimi

Anti keçeleştirme araştırmalarının ilk günlerinde liflerdeki pullu yüzeyleri koruyan kenarları pürüzsüzleştirmek veya kaldırmak amaçlı gelişir. Kimyasal işlemler katı, sert lifin önemli düşüşlerine ve korteksin zarar görmesine sebep olan işlem vardır. Araştırmalar gösterildikten sonra aşınmayı yok ederek sürtünme farklılıklarını azaltmak liflerin unidirectional hareketini önlemekte gerekli değildir. anti keçeleştirme özellikleri lif sürtünmesinin genel seviyesi arttırılarak gösterilebilir. Böylece lif hareketi zorlaşır. Kimyasal antikeçeleştirme işlemleri lif yapısında hafif zararlar vererek gelişti. Kimyasal antikeçeleştirme işlemlerinin çoğu bir yarım yüzyıl veya daha fazla bir sürede ticari işler içerisindeydi. Şimdi dünyanın her yerinde yaygın.
  Alıntı ile Cevapla