Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-01-2007, 11:14   #29
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Yaş Klorlama

Yöntemlerin ilkidir. Çok fazla değişikliğe uğrar ve üretildiğinden beri gelişir. Sodyum, hipo, klorit aktif maddedir. Yün lifinin yüzeyini değiştiren ve zarar veren bir klorin kaynağı gibi işe yarar.
Kuru Klorlama

Klorin gazıyla yünün işlem görmesiyle uygulanır. Bu işlem uygulanan yün; % 8 sudan daha fazla su içermemelidir. Böylece; bu haldeyken % 16 su içerir yün. Bu, yaş klorlama yönteminden daha yüksek olan işlem fiyatlarına eklenir. Diğer bir deyişle kuru klorlama, yünün çok eşit muamelesi içinde sonuçlanabilir.
Diğer yöntemlerin çoğu, anti keçeleştirme etkilerini üretmek ve lif yüzeyine zarar vermek için kullanılan kimyasalların değişik türleri içinde kurulur.
Life Polimerik Maddelerin Eklenmesi

Lif üzerinde kimyasal bir zarar içeren anti-keçeleştirme yöntemleri; mutlaka yünün karakterlerini değiştiren bir yöntem getirmelidirler. Lif yüzeyinden parça kaldırarak, önemli ağırlık kaybına sebep olurlar ve yünün kuvvetlerini, fiziksel özelliklerini etkileyebilirler.
2. Dünya savaşından itibaren dikkatlerin çoğu; anti-keçeleştirme gelişimine ve çekmeye karşı gösterilen direnç yöntemlerine doğrudur. 1960’larda ucuz su çözücülerinin geniş bir dizisi veya emülsiyon yapılabilen polimerler hazır hale getirildi ve potansiyel yünlerin çoğu için keçeleştirmeme maddeleri gibi denendi. Özel bir teknik etki; önişlemle klorlamayı birleştirdi. Bu yöntem; 1. sınıf yünün sürekli işlemi için kullanılabilir. Yün kumaşların, işleminden daha zor bir problemdir. Bu çalışmadan; çekmez yünün ticari üretiminde sonuçlanan modern yöntemler geldi. Klorlama içeren Her Cosett işlemi 1. kalite, gevşek yün ve örme kıyafetlerde etkili olarak kullanıldı.
Superwash Yün

Bir dizi yöntem gelişimi şimdi; bitmiş yünlü ürünlerde çekme direncini hiç istenmeyen tekstil fabrikatörlerini önler, tamamıyla çekmez maddeler içerir. İşlem aşaması çoğu faktörlere bağlı olarak sağlanır. İçerdiği ücret, yün türü, kumaş yapı, moda isteği ve bitmiş kıyafeti yıkayabilen gereçler gibi. Mutlaka; bu durum belirli çekme direncinde zorluklar yaratabilir. Bundan başka, sentetik lifler zamanında getirilen, modern tüketici, her günkü elbise ve maddelerin hemen hemen gerekli bir aracı gibi, makinenin yıkanabilirliğine bakmaya alışkındır. Bu durum mantıklıdır ve yıkama sırasında meydana gelen keçeleştirme riskinin hepsini kaldırır, lws çekme direncinin yüksek standartlarını emretti ve Superwash yün kavramıyla tanıştırdı.
Çekme direnci için işlem gören eşyalar; superwash diye nitelendirilmeden önce lws tarafından kurulan ve kontrol edilen ayrıntılara uymalıdır. Bu; kıyafetin tamamıyla makinede yıkanabileceğini gösterir.
  Alıntı ile Cevapla