Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-01-2007, 11:23   #1
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sıcak bir pazar gecesi - Mustafa DENİZLİ

Sıcak bir pazar gecesi


Devre arasında üç büyükleri değerlendirirken, Beşiktaş'la ilgili söylediklerimiz ve Ankaragücü maçından sonra yazdıklarımız ikinci yarının ilk maçında da aynen devam eder görüntüdeydi. Bu Beşiktaş'ı seyrettikten sonra herkes mutlaka geriye dönük sorular soracaktır. Ve buna da hakları var.

Çabuk ve akıllı
Beşiktaş devre arasında doğruları bularak şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olmuştur. Türk futbolculardan kurulu defansı, yabancılardan oluşan hücumu Beşiktaş'a şu anda Türkiye'nin en etkin futbol oynayan takımı hüviyetini kazandırmıştır. Beşiktaş gerçekten en çabuk, en akıllı ve göze en hoş gelen hücumları yapan takım. Bu güzelliklerin yanısıra yetkinliğini de oyuna koyuyor.
Ankaragücü maçından sonra, o kadar çok gol kaçıran Nobre için, "Tartışmasız Beşiktaş'ın en etkin gol silahı" ifadesini kullanmıştık. Bu durum da devam ediyor. Nobre ikinci yarıda tahminlerin çok üzerinde gol yapacaktır. Tabii ki bunda Delgado ve Ricardinho gibi iki tane süper yıldızın çok büyük payı olacaktır.

Vestel'in yanlışları
Esasında ilk yarıda Beşiktaş'ın bu kadar etkili ve göze hoş gelen futbol oynamasının gerçek sebeplerinden birisi de Vestel Manisaspor'un saha yayılışıdır. Klasik 4 - 4 - 2 oynayan bir takıma karşı 4 - 3 - 3 ile cevap vererek Türkiye'nin en etkili orta sahasına bir fazla kişiyle oynama fırsatı tanımıştır Vestel Manisaspor. Ve önde kullandığı Holosko - Rafael tercihi düşünce olarak doğru olsa da seçilen futbolcular açısından bence son derece yanlış seçimlerdi.
Kaldı ki Manisa defansı ağır oyunculardan kurulu. Dün de gole yaklaştığı bir pozisyon ardından kalesinde golü görmesi müthiş bir defans hatasıydı. Vestel Manisa bu golü yediği anda ceza alanı içinde 5'e 2 pozisyondaydı. Beş Manisa defansına karşı, iki Beşiktaş hücumcusu vardı. Manisa savunması burada inanılmaz bir hata yaptı ve çok kolay bir gol yedi.

En büyük adaylardan
Beşiktaş, Delgado ve Ricardinho'ya özgürlük tanıyarak hem sonuca gitmeyi kolaylaştırıyor, hem de keyifli bir futbolun ortaya çıkmasına imkan tanıyor. Bu pozitif görüntünün ikinci yarıda çok değişeceğini sanmıyorum. Bu oyun anlayışı Beşiktaş'a daha çok goller ve galibiyetler getirir.
İkinci yarıda, ilk devreye oranla daha mantıklı sahaya yayılan Vestel Manisaspor oyunda denge sağladı. Ama yine kendine net gol pozisyonları üretemedi.
Beşiktaş zaman zaman defansında hata yapsa da hücumdaki üstünlüğü ve etkin oyuncuları sayesinde fazla zorlanmadan skor üretebiliyor.
Maçın özellikle ilk yarısı Beşiktaş'ın etkin ve güzel oynadığı bir karşılaşmaya sahne oldu. Hakem Selçuk Dereli ise oyunu kesmemeye özen gösterdi, ama bunu bazen abartılı olarak uyguladı. Neticede Beşiktaş, ilk yarıdaki futboluyla ısıttığı pazar gecesinde Vestel Manisa'yı yenerek hem taraftarına hem de tüm Türkiye'ye, "Şampiyonluğun en büyük adaylarından biriyim" mesajını gönderdi.
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla