Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-01-2007, 11:28   #1
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Haz veren futbol - Haşmet BABAOĞLU

Haz veren futbol
Click the image to open in full size.24. dakika ilginç. Gol nedeniyle mi? Hayır. Yeni Beşiktaş’ın manzarasını ve oyun anlayışını ortaya koyması açısından çok alametler taşıdığı için...

Anlatayım. O dakikada biri yeni iki Brezilyalı ile gol koklayan Vestel Manisa aradığı fırsatı buluyor. Gol olması gerek. Olmuyor. Top Runje’de kalıyor.

Peki Runje ne yapacak?
Takımının sahaya yerleşmesi için vakit geçirip, ayağıyla topu oyuna mı sokacak?

Duraksamıyor Runje. Aklı hemen hücum etmekte. Kafasını kaldırıp uzağa bakıyor, sol uçta top bekleyen Bobo’ya gönderiyor. Tribünler “sadece Cordoba’ya has bir özellik değilmiş demek ki bu” diye içinden geçirirken Bobo kaptığı topu rakip kalenin önüne kesiyor. Nobre’ye dokunmak kalıyor.

Tek bir dakika... İki hücum... Bir gol...

Gol Beşiktaş’ın Brezilyalılarından geliyor.

Çünkü Runje’nin o dakikadaki tercihi açıkça gösteriyor ki, Beşiktaş vakit geçirmeden, uzatmadan, evelemeden gevelemeden gole yönelik oynamayı istiyor.

***
Maç başlarken kadrolara baktık. İki takım da forvet özellikli oyunculara ağırlık vermişti. Bol pozisyon seyredeceğimiz belliydi. Manisa hücumu Okan Koç’un koridoruna atılacak toplarla organize etmeyi planlamıştı.

Beşiktaş ise bütün yarı sahayı kullanarak hücum etmeyi seçti. Çünkü siyah-beyazlıların orta sahasında Ricardinho ve Delgado gibi iki harika ayak vardı. Aynı pozisyonda etkili ayaklara sahip olmayışı Manisa’yı zorladı.

Nitekim ilk yarıda atılan şutların oranı bu farkı çıplak biçimde ortaya koyuyordu: Vestel Manisa 3, Beşiktaş 11 şut atmıştı.

***
İkinci yarının başlarında Reinaldo’nun ayağından gelen gol ve yorulan Delgado’nun uzun süre oyunda kalışı Vestel Manisa’yı umutlandırmıştı. Ama Bobo ve Nobre’yi durduracak önlemi almadıkça umutlanmanın anlamı olmadığı ortaya çıktı.

Belli ki, Bobo-Nobre ikilisinde hayat var!

Belli ki, Beşiktaş’ın rakiplerinin Ricardinho’yla başetmesi çok güç. Yeter ki takım arkadaşları onunla yardımlaşsın! Hepsi bir yana dün akşamki maçın ilk yarısını seyretmek bırakın Beşiktaş taraftarı olmayı, herhangi bir futbolsever için bile büyük haz kaynağıydı.

Aklı fikri oyunda olan; futbola güzellikler katmayı ön plana alan iki takımı da futbol sevgisi adına kutlamak gerek.
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla