Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-01-2007, 15:41   #1
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Nobre Bobo elele - Gülengül ATINSAY

Nihayet 24’te iki direğin arasına isabet ettirdi topu. Bir hafta önce Ankaragücü karşısında o kadar net pozisyonu heba etmişti ki “Nobre gol atma refleksini kaybetti herhalde” demiştik kendi kendimize. Vestel-Manisa’nın yepyeni oyuncusu Kalabane’nin Bobo’yu kaçırması sonucu doğdu ilk golün pozisyonu. Golü kime yazmak gerekir bilemem; Nobre’ye mi, Bobo’ya mı yoksa Kalabane’ye mi? Aslında birkaç dakika önce Siyah-Beyazlılar Ricardinho’nun ayağından öyle bir pozisyonu harcamışlardı ki, anlaması mümkün değil. Ama bir kere gol atma refleksini yeniden kazanmış bir Nobre vardı sahada. 42’de de affetmedi Nobre. Bu kez Ricardinho’nun serbest atışından gelen topunu gönderdi Manisa’nın kalesine...

Maçın başına dönersek, her iki takımın da hızlı ve sert oynama gayreti içinde olduğunu gördük. Bu süreçte yine iki takım da dağınıktı. Beşiktaş orta alanı top yapma sıkıntısı yaşıyordu. Vestel Manisa’da ise yeni transferlerin uyumsuzluğu açıkça gözüküyordu. Özellikle de defansta. Beşiktaş rakibinin bu defans zaafını iyi değerlendirdi.

Ricardinho ve Delgado’nun tekniği ile Bobo’nun savaşkanlılığı sayesinde baskı kurdular rakiplerine. Zaten golleri böyle buldular. Ersun Hoca Beşiktaş’a karşı kadro oluştururken bayağı zorlanmış olmalı. Yoksa 3 yeni transferi birden ilk onbirde oynatması nasıl açıklanır? Ve tabi Okan Koç’u arka dörtlünün sağında oynatması da. Kara Kartal ise bir hafta öncenin Ankaragücü kadrosuyla daha bir güvenli çıktı sahaya.

Sadece cezalı Baki’nin yerine Fahri değişikliği yaparak. Beşiktaş dişli rakibi karşısında birinci yarıyı 2-0 önde kapatmayı başarmıştı ama Manisa’nın ikinci yarıda Borbiconi’yi takıma alması oyunun şeklini değiştirdi. Beşiktaş bu dakikalarda 4 forvetinin ilerde top kaybettiği anlarda kendi on sekizinde zor anlar yaşamaya başladı. Nitekim 53’de Manisa golü bulunca 3 puan tehlikeye girdi gereksiz yere.

Ama orta alanda Fahri’nin yerine giren M.Sedef ve Serdar güç koyup sorumluluk aldı, rakipten yılmadı. Beşiktaş 3. golü bulmakta gecikmedi bu sayede. Üçüncü golü de Nobre atmıştı ama maçın adamı müthiş savaşkanlılığıyla Bobo’ydu kuşkusuz.
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla