Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-01-2007, 16:10   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Nobre ve Hücum Hattı-Asena ÖZKAN

Uzunca aradan sonra 'hücum hattı' kurmayı başardı Beşiktaş, değişen oyun sisteminin getirisi de bu olsa gerek... Hava ayaz mı ayaz ancak tribünler tıka basa dolu, üstüne üstlük bu kez hem coşkulu, hem de aklı başında gibiler! Değişime, ilk kez geçen hafta Ankaragücü ile oynanan kupa maçında tanıklık ettik. Dörtlü savunmanın önünde çoğu zaman tek, kimi zaman da çift kesicili futbolla Beşiktaş'ın üç kişilik cılız orta alanı ileri uç elemanlarını topla buluşturmaya çabalıyor, genelde bu kâğıt üzerinde başarılı oluyor ama sahada hayal kırıklığı yaratıyordu. Dün gece ki değişiklik neydi?
İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Koray ve İbrahim Üzülmez'in oluşturduğu dörtlü savunma bloğunun önündeki diziliş elbette. Sakatlanıp yerini Mehmet Sedef'e bırakana kadar Fahri ve Serdar'ın sağında Delgoda, solunda Ricardinho ileri uçta da Bobo ile Mert Nobre... "Bu minik değişim nasıl, Siya-Beyazlı ekibe yarım devrede olsa sezonun en zengin pozisyonlarını sundu?" derseniz, aktarmaya çalışalım! Öncelikle Jean Tigana, savunmanın önündeki ikiliye serbest bıraktı. Öyle ki, Beşiktaş hücuma çıktığında orta alan; iki serbest adam ve İbrahim Toraman'ın katılımı ile beş kişiden oluştu, forvet elemanları da bolca topla buluştu.
Dün gecenin bir diğer akıl dolu taktiği de İbrahim Toraman'ın sürekli ileri çıkıp, sağ kanatta kesiştiği Rafael'i durdurması oldu, en azından ilk yarıda. Maçın başından itibaren Beşiktaş'ın atakları pek alışık olmadığımız şekilde; akıl dolu ve bilinçliydi. Bu nedenle de Mert Nobre'nin art arda kaydettiği goller 'şans eseri' atılmadı. Kurgu Beşiktaş üzerine olmamalı, zira sahada rakibi gibi bolca pozisyon yakalayan ve üç yeni futbolcusu ilk kez forma giyen bir de Vestel Manisaspor vardı. Reinaldo ilk maçında Runje'yi mağlup etmeyi başardı başarmasına da, Hırvat file bekçisinin dün geceki performansını görmezden gelmek olası değil.
Okan Koç'a takıldı gözüm, hoş o hiçbir takıma takılamıyor ama sanırım bu genç yaşına karşın son şansı! Vestel'in bir diğer yeni oyuncusu Kalabane, Bobo ile 'yapışık' oynadı. Ne var ki, Bobo yakın markajı savuşturmayı becerip Mert Nobre'yi ayakları ile bolca besledi! Ve yeni sistemde Nobre sezon başından bu yana beklenen gollerini sıraladı. Açıkçası bu nedenle
de hepimize özeleştiri yapma zorunluluğu doğdu! Delgado'nun sağ, Ricardinho'nun da sol çizgide ki oyunları ile başarılı olunamayacağını savunan bizler dün gece bakakaldık, sezonun en iyi futbolunu sergileyen Beşiktaş'a!..
Ancak, yabana atamayacağı sayıda 'Beyaz Oy' alan Yıldırım Demirören ile yeni ekibinin, en büyük yanılgısı kanımca, "Ayağımız uğurlu geldi" şeklinde bir açıklama yapması olur! Biz ne ayaklar gördük, Beşiktaş'ta; geri geri gidenleri bile... Yıldırım Demirören'i değil ama tek başına çabalayan Jean Tigana'yı tebrik etmeli, elbette oynattığı futbol nedeni ile...
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla