Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-01-2007, 19:51   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Meteorolojiden Etkili Kar Uyarısı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, kar yağışı ve karayel fırtınasının, çarşamba günü akşam saatlerine kadar etkili olmasının beklendiğini duyurdu.

Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzey, iç ve doğu kesimleri kar yağışının etkisi altında kalırken, yağışların salı günü Karadeniz Bölgesi
genelinde, çarşamba günü ise Karadeniz Bölgesi'nin kıyı kesimlerinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Marmara ve Batı Karadeniz'de bugün lodos beklenirken, yarın sabah saatlerinden itibaren karayelin kuvvetli ve kısa süreli fırtına (saatte 60-80 kilometre hızla) şeklinde eseceği uyarısında bulunuluyor.

Yetkililer, kar yağışı ve fırtına nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksamalar ile düşük hava sıcaklığından kaynaklanan buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları uyardı.
Bugün (Pazartesi) Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Yarın (Salı) hava sıcaklığı batı bölgelerde azalacak. Marmara, batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzeyinde kar yağış bekleniyor.

Meteorolojik verilere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğu Karadeniz’in doğusu ile Doğu Anadolu’nun doğusu, akşam ve gece saatlerinde Marmara’nın doğusu, kuzey Ege’nin iç kesimleri, batı Karadeniz ile İç Anadolu’nun kuzeybatısı yağışlı, diğer yerler parçalı ve az bulutlu geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olacak.

Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığı batı bölgelerde 1-3 derece artarken doğu bölgelerde hissedilir derecede (8-10) azalacak. Rüzgar; batı ve güneybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta, yurdun kuzey kesimlerinde kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek.

Yarın hava sıcaklığı batı bölgelerde azalacak. Marmara, batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzeyinde kar yağış bekleniyor. Doğu Anadolu'da sabah saatlerinde kar yağışı olacak. Kıyı kesimleri az bulutlu ve diğer yerler de çok bulutlu geçecek.
İŞTE 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA RAPORU
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.

__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla