Konu: Vitaminler
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2007, 10:16   #20
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

B-6 Vitamini Gereksinimi
Besinlerle alınan protein miktarına paralel olarak B-6 Vitamin gereksinmesi de artmaktadır. 100 gr. Protein için 0.6 - 1.2 mg. alınması uygundur.
Yaş
mg / gün
Süt Çocuğu
0.4
Çocukluk dönemi
0.6 - 2.0
Yetişkin
2.0
Gebelik ve emzirme
2.5

B-6 Vitaminin Doğal Kaynakları :
Avokado, soya fasulyesi, patates, sebzeler, kuruyemiş, et, yumurta, karaciğer bu yönden zengindir.
Kaynak
100 gr.da mikrogram olarak
Karaciğer
840
Böbrek
360
Kırmızı et
150 - 300
Balık
200 - 400
Tavuk
300 - 600
Yumurta
110
Fıstık
400
Çiğ sebze
30 - 500
Peynir Beyaz/Kaşar
80 / 40
Süt
40
Beyaz ekmek
40
Esmer ekmek
180

B11 VİTAMİNİ - FOLİK ASİT

Folik Asit ve vitamin BC gibi isimleri varsa da folik asit olarak bilinir. Vücuda girdikten sonra kimyasal yapısı değişir ve karaciğerde bir miktar depolanabilir. Depo edilen miktar 6 - 9 ay kadar eksiklik belirtilerinin çıkmasını engeller. Folik asitin içersinde barındırdığı moleküllerden PABA ve Glutamik Asit ayrı bir vitamin gibi etki gösterir, sanki vitamin içersinde vitamin gibidir. Barsak bakterileri tarafından da üretilmektedir. Dayanıksızdır, ışık, ısı, bekleme ve pişirilme esnasında tahrip olur.
  Alıntı ile Cevapla