Konsantre Sebze Çorbası Çorba Miksi Sebze ve Makarna Karışımı (%} Sığır eti stoku 378,5 L Patates nişastası 6,8 kg Tuz 7.2 kg Havuç emülsiyonu 3,6 kg Monosodyum glutamat 1,13 kg Bitki protein hidrolizatı 0,58 kg Seker 0,45 kg Bitkisel yağ 0,45 kg Eritilmiş iç yağı 0,9 kg. Pişirilmiş sığır eti 0,9 kg. Sarımsak tozu 14,0 kg Kızartılmış soğan 0,34 kg Zerdeçal 28,0 gr Toz biber 94,0 gr Karamel 113,0 gr Haşlanmış doğranmış havuç 27 Haşlanmış doğranmış patates 15 l gece suda bırakılmış lima fasulyesi 13 Kereviz yaprağı 1.2 cm uzun doğr. 8 0.6 cm uzun. doğranmış taze fasulye 6 Kıyılmış lahana 4 0.6 cm uzun. doğranmış şalgam 2 3 mm çapında makarna 10 Dolum sırasında kutuların yarısına kadar sebze ve makarna karışımı konarak üzerine 82 oC 'de çorba miksi ilave edilir. 121 oC 'de sterilizasyon suresi 45 dakikadır. 2.2. Kuru Çorba Mlksleri Kuru çorba mikslerinin hazırlanmasında çorba öreticileri tarafından yaygın olarak kullanılan iki yöntem vardır. Bunlardan ilki; hazırlanan miksin az miktarda su kullanılarak pişirilmesi, püre haline getirilip kurutulmasıdır. Sonuçta, üniform bir toz elde edilir. İkincisinde ise; kurutulmuş ürünler hazır çorba üreticisi tarafından karıştırılıp paketlenmektedir. Bu yöntemde yaklaşık aynı sürede pişebilecek bileşenler bir araya getirilmelidir . Aşağıda bu yöntemlere ait örnekler verilmektedir. Sebze Çorbası Yağsız et 145.15 kg Yağ 25.0 kg Patates 294.8 kg Havuç 158.8 kg Lahana 87.1 kg Yulaf unu 19.5 kg Maya ekstraktı 5.9 kg Tuz 7.7 kg Biber 0.28 kg Etler orta büyüklükte kesilerek tat kazandırılması amacıyla kavrulur. Sebzeler dilimlenir ve küp seklinde kesilir. Diğer bileşenler de karıştırılarak kıvamlı bir çorba elde etmek üzere pişirilir. Palperden geçirilerek püre haline getirilir. Silindir kurutucularda kurutulur, öğütülür karıştırılarak paketlenir. Kremalı Tavuk Çorbası Kurutulmuş tavuk eti % 28.25 Yağsız süt tozu % 24.60 Tavuk yağı % 18.20 Tuz % 3.55 Monosodyum glutamat % 1.13 Soğan tozu %. 57 Bitkisel protein hidrolizatı % 0.55 Seker % 0.38 Biber % 0.04 Kereviz sapı tozu % 0.03 |