Konu: Kek Üretimi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2007, 14:37   #21
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

4.2. Nişasta ve Karagenan Katkılarının Kek Kalitesi Üzerine Etkileri
4.2.1. İstatistiksel analiz sonuçları
Tablo 8.Keklerin Kabuk Rengi, İç Renk ve Gözenek Homojenliği ve Büyüklüğüne Ait Varyans Analiz Sonuçları


Kabuk Rengi
İç Renk
Gözenek Homj. ve Büyüklüğü
Varyans Kaynakları
Serbestlik Derecesi
K.O
F
K.O
F
K.O
F
Gup
7
10,867
0,719
23,555
0,477
11,430
0,873
Hata
120
289,562

428,938

442,187

Genel
127







P<0,01 ve P<0,05 seviyelerinde sonuçlar önemsiz çıkmıştır. Duyusal analiz kriterleri deneme açısından önemsiz bulunmuştur.
Tablo 9. Keklerin Koku, Tat ve Yumuşaklığına Ait Varyans Analiz Sonuçları

Koku
Tat
Yumuşaklık
Varyans Kaynakları
Serbestlik Derecesi
K.O
F
K.O
F
K.O
F
Gup
7
21,742
0,459
12,500
0,675
11,500
0,677
Hata
120
385,437

307,500

284,000

Genel
127







P<0,01 ve P<0,05 seviyelerinde sonuçlar önemsiz çıkmıştır. Duyusal analiz kriterleri deneme açısından önemsiz bulunmuştur.
Tablo 10.Keklerin Ağızdaki Dağılış, Ağızdaki Islaklık Hissi ve Ürünün Kabul Edilebilirliğine AitVaryans Analiz Sonuçları

Ağızdaki Dağılış
Ağızdaki Islaklık Hissi
Ürünün Kabul Edilebilirliği
Varyans Kaynakları
Serbestlik Derecesi
K.O
F
K.O
F
K.O
F
Gup
7
1,617
0,997
6,117
0,951
31,219
0,198
Hata
120
236,187

344,187

373,000

Genel
127







P<0,01 ve P<0,05 seviyelerinde sonuçlar önemsiz çıkmıştır. Duyusal analiz kriterleri deneme açısından önemsiz bulunmuştur.
Tablo 11. Keklerin Hacim, Ağırlık ve Spesifik Hacimlerine Ait Varyans Analiz Sonuçları

Hacim
Ağırlık
Spesifik Hacim
Varyans Kaynakları
Serbestlik Derecesi
K.O
F
K.O
F
K.O
F
Gup
7
1187,9
0,166
104,914
0,009**
0,32119
0,110
Hata
120
2450,0

101,546

0,57310

Genel
127







**P<0,01 önem seviyesi
Ağırlık P<0,01 seviyesinde önemli çıkmıştır.
  Alıntı ile Cevapla