| 
 SOĞAN ÇORBASIMALZEMELER:
 -10 bardak et suyu
 -3 çorba kaşığı un
 -2 çorba kaşığı yağ
 -4- 5 soğan
 -1 bardak süt
 -1 yumurta sarısı
 -1- 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri,
 -Tuz
 YAPILIŞI:
 1- Soğan rendelenir, yağ ile tencerede pembe kavrulur.
 2- Un konur, biraz daha karıştırılır.
 3- Et suyu ilavesi ile pişirilir.
 4- Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir.
 5- Yumurta sarısı süt ile çarpılır. Kaynayan çorbaya katılıp karıştırılır. Ateşten alınır. Tuz atılır.
 6- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
 KISA BİLGİ:
 Soğan idrar çoğaltıcı bir sebzedir. Ayrıca soğanın mühim bir antibiyotik etkisi vardır.
 YAYLA ÇORBASI
 MALZEMELER:
 -10 bardak et suyu
 -Yarım bardak pirinç
 -1,5 çorba kaşığı un
 -1 yumurta
 -2 bardak yoğurt
 -2 çorba kaşığı yağ
 -2 kahve kaşığı kuru nane
 -1 kahve kaşığı kırmızı biber
 -Tuz
 YAPILIŞI:
 1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Et suyunda iyice haşlanır.
 2- Yoğurt, un ve yumurta çarpılıp, et suyu ile sulandırılır.
 3- Kaynamakta olan pirince katılıp ateş hafifletilir.
 4- Kuru nane serpilip, kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür.
 KISA BİLGİ:
 1- Pirinç, karbonhidrat değeri en yüksek bir hububattır.
 2- Tansiyonu yüksek olanlar ekmek yerine her öğün 2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç yemelidir (yağsız ve tuzsuz olarak).
 
 3- Haşlanmış pirinç üreyi düşürür, ishallerde çabuk iyileşme sağlar.
 |