Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2007, 15:04   #13
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

HÜNKAR BEĞENDİ
MALZEMELER:
PATLICAN PÜRESİ İÇİN:

-6 patlıcan

-1 kaşık un

-1 kaşık yağ
-2 kaşık kaşar peyniri rendesi

-1 su bardağı süt
-1 avuç maydanoz

-Tuz, karabiber
KEBAP İÇİN:
-1 kg. kuşbaşı et (koyun veya dana)
-2 soğan
-2- 3 domates
-2 kaşık yağ
-Tuz, karabiber
YAPILIŞI:

1- İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur.

2- Soyulmuş ve doğranmış domates konup karıştırılır.
3- Su (2- 3 bardak) ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve karabiber atılır.
4- Etin suyu 1- 1,5 kepçe kadar olmalıdır.

5- Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir.

6- Kabukları soyulup incecik kıyılır.
7- Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Patlıcanlar, rende kaşar, süt konup karıştırarak pişirilir. Tuz atılır.
8- Püre ile kebap servis tabağına isteğe göre yerleştirilip maydanoz yaprakları ile süslenir.

İMAM BAYILDI
(Patlıcan veya kabak)
MALZEMELER:
-8 küçük patlıcan veya kabak
-4- 5 soğan
-7- 8 diş sarımsak
-1 demet maydanoz
-1- 2 dal nane
-2- 3 domates
-2- 3 sivri biber
-1 su bardağı zeytinyağ
-1- 2 kahve kaşığı şeker

-Tuz, karabiber

YAPILIŞI:
1- Patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyulur.Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Yıkanıp kurulanır. (Kabaklar kazınıp baş ve uç kısımlar kesilir.)
2- Zeytinyağda hafif pembe kızartılır. Tepsiye dizilir.
3- Üzerleri boydan boya bıçak alta geçmeyecek şekilde kesilir.
4- Yarım halka şeklinde doğranmış soğan, sivri biber, sarımsak,
zeytinyağda kavrulur. Soyulup doğranmış domates konup karıştırılır. Kıyılmış maydanoz, nane, tuz, karabiber ve şeker ilave edilir.
5- Kızartılan sebzenin içinde doldurulur.
6- Az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir.
KISA BİLGİ:
Patlıcan, pankreas, karaciğer ve böbrekleri kuvvetlendirir.
Kalbe sükunet verir.
  Alıntı ile Cevapla