Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2007, 15:06   #15
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ
MALZEMELER:
-1 kg kereviz
-1 havuç
-1 patates
-Yarım bardak iç bezelye (konserve).
-1- 2 avuç arpacık soğan
-Yarım bardak zeytinyağı
-Yarım demet maydanoz ve dereotu
-1 çay kaşığı şeker
-limon
-Tuz
YAPILIŞI:
1- Kereviz talaş kalmayacak şekilde soyulur. Ortadan
ikiye ayrılır. Kesilen yüzleri biraz oyularak çukurlaştırılır. Tepsiye, çukur yerleri üste gelecek şekilde konur.
2- Soyulup küçük küçük doğranmış havuç, patates ve arpacık soğan zeytinyağda hafif kavrulur.
3- Bezelye, şeker tuz, maydanoz, dereotu konup karıştırılır.
4- Bu harç kerevizlerin içine doldurulur. Artan kenarlara serpilir.
5- İki bardak su ilave edilip orta ateşte pişirilir.
6- Ateşten almadan 5 dakika evvel limon sıkılır.
KISA BİLGİ:
Kereviz, vitamin ve mineral madde yönünden çok zengin bir sebzedir.

Kereviz için Bir eczaneye bedel denir.
  Alıntı ile Cevapla