BEYAZ PEYNİR KÖFTESİ
MALZEMELER:
-Yarım kalıp beyaz peynir
-2 dilim bayat ekmek içi
-2 yumurta
-Maydanoz ve dereotu
-Karabiber
-Kızartmak için zeytinyağ veya ayçiçek yağı
YAPILIŞI:
l-Peynir, rendelenir. Ufalanmış ekmek içi, karabiber, maydanoz, dereotu ve yumurta konup karıştırılır.
2- Küçük köfteler yapılıp, yağda kızartılır.
PEYNİRLİ PATLICAN
YAPILIŞI:
1- 3 patlıcan soyulup halka halka dilimlenir. Tuzlu suda yarım saat bekletilir, yıkanıp kurulanır.
2- İki yumurta kadar beyaz peynir rendelenir, doğranmış maydanoz, 1 yumurta karıştırılır.
3- Bir dilim patlıcana az miktar peynir karışımı sürülüp, ikinci dilim üzerine kapatılır. İki taraf unlanır.
4- Kızgın yağda kızartılıp fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine alınır.
KISA BİLGİ:
Beyaz peynir sindirimi kolaylaştırır. Her gün bir kibrit kutusu kadar peynir yenmelidir.
SOĞAN KÖFTESİ
(Hint ikramı)
MALZEMELER:
-4 soğan
-4 çorba kaşığı un
-2 yumurta
-1 şişe ketçap veya 2- 3 kaşık biber salçası
-Kızartmak için 1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı
-Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
1- Soğan yarım halka şeklinde doğranır. Un, yumurta, tuz, karabiber konup karıştırılır.
2- Kızgın yağa kaşık kaşık dökülüp kırmızı renkte kızartılır.
3- Ketçap veya biber salçası ile servis yapılır.
KISA BİLGİ:
Yeşil soğandaki C vitamini kuru soğanın iki katıdır.
ÇİĞ KÖFTE
MALZEMELER:
-500 gr. dana kıyma (Et beklememiş ve sinirsiz olmalıdır.)
-1,5- 2 su bardağı ince bulgur
-3- 4 çay kaşığı acı kırmızı biber
-2 çay kaşığı kimyon
-1 çorba kaşığı biber salçası
-1 soğan
-2 çay kaşığı karabiber, tuz
SALATASI İÇİN:
-8- 10 tane taze soğan
-1 demet maydanoz
-4- 5 çay kaşığı sumak
-Yarım kahve fincanı zeytinyağ
-1 limon, tuz
YAPILIŞI:
1- Kıyma, rendelenmiş soğan, bulgur, kırmızı biber, kimyon, tuz, karabiber ara sıra su serperek iyice yoğrulur.
2- Biber salçası ile de yoğrulduktan sonra avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır. Servis tabağına dizilir.
3- Taze soğan ve maydanoz ince doğranır. Kırmızı
biber, sumak, zeytinyağ, tuz ve limon suyu karıştırılır.
4- Köfte servis yapılırken salatası yanında verilir. |