Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2007, 15:17   #41
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

YOĞURTLU PİDELİ KEBAP
MALZEMELER:
-1 kg. koyun kuşbaşı
-2 soğan
-3 domates
-4 çorba kaşığı yağ
-3 pide
-500 gr. yoğurt
-Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
1- Soğan rendelenir. Suyu alınıp ete ilave edilir. Birkaç
saat veya bir gece bekletilir.
2- 2 kaşık yağ ile et kavrulur. Rendelenmiş domates konur. Birkaç kere karıştırılır.
3- Suyu konur. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Et yağına kalmalıdır.)
4- Pideler ısıtılıp küçük küçük kesilir. Tabağa yerleştirilip erimiş yağ gezdirilir.
5- Pidelerin üzerine çatalla çarpılmış yoğurt ve sonra pişirilen et konur.
Not: Kebap şöyle de hazırlanabilir:
1) Kuşbaşı et şişe geçirilip kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir.
2) Cızbız köfte hamuru yapılır, şişe geçirilip kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir.

YUFKALI PİRZOLA
MALZEMELER:
-12 kalem kuzu pirzolası
-2 domates
-3 sivri biber
-Yarım kaşık margarin
-3 hazır yufka
-1 su bardağı zeytinyağı ve ayçiçek yağı (Kızartmak için)
-Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
1- 3 bardak su kaynatılır. Pirzolalar suyun içine konup köpükler alınır. Et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyundan alınıp tuzlanıp biberlenir.
2- Yarım kaşık margarinle, rendelenmiş domates ve küçük doğranmış biber ateş üzerinde koyulaşıncaya kadar karıştırılır.
3- Yufkalar dörde bölünür. Her parçaya bir pirzola ve onun üzerine hazırlanan sostan biraz konup pirzolanın sapı dışarıda kalmak üzere muska gibi sarılır. Hamurun ucu su ile yapıştırılır.
4- Kızgın yağda kızartılıp fazla yağı alması için kağıt üzerine çıkarılır.
Not: Pirzolanın haşlama suyundan çorba veya pilav yapınız.
KISA BİLGİ:
Eti soğuk su ile ateşe koyarsanız besleyici kısmı büyük ölçüde suya geçer. Kaynar suya atarsanız, üzerinde hemen koruyucu bir tabaka teşekkül eder ve besleyici kısım ette kalır.
  Alıntı ile Cevapla