Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2007, 15:18   #42
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

BEŞAMEL SALÇALI PİRZOLA
MALZEMELER:
-10 adet kuzu veya koyun pirzola
-2 kaşık margarin
-3 kaşık un
-1,5 su bardağı süt
-2 yumurta
-1 çorba kaşığı rende kaşar peyniri
-1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı (Kızartma için)
-Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
1- BEŞAMEL SALÇASI: Margarin ile un hafif pembe kavrulur. Süt konarak koyu muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurtalar kırılır. Tuz ve rende kaşar peyniri karıştırılır.
2- Pirzolalara tuz ve karabiber serpilir. Yağda kızartılarak pişirilir. Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.
3- Sonra pirzolaların iki tarafı, hazırlanan beşamel salçasına batırılıp yağda pembe olarak kızartılır.
4- Saplara yaldız kağıt veya püsküllü kağıt sarılıp süslenir.
Not: Pirzolalar, beşamel salçası yerine şöyle kaplanabilir: 3- 4 patates haşlanıp püre yapılır. Buna 2- 3 yumurta, 1 kaşık rende kaşar, 2 kaşık un, tuz, karabiber ilave edilip, karıştırılır.

SEBZELİ KOYUN ETİ (Haşlama)
MALZEMELER:
-1 kg. koyun eti (Kemikli parça et)
-3 havuç
-3 patates
-1 kereviz

-3 soğan
-1 demet maydanoz
-1- 2 limon suyu
-1- 2 yumurta sarısı
-Tuz
YAPILIŞI:
1- Düdüklü tencerede 4 bardak su kaynatılır. Yıkanmış et konup köpükleri alınır.
2- Küçük doğranmış havuç, kereviz ve dörde bölünmüş soğan patates, tuz konup kapağı kapatılır.
3- Harlı ateşte düdük sesi geldikten sonra hesap edilerek yarım saat pişirilir.
4- Soğuyunca kapak açılır. Yumurta sarısı ve limon suyu ile hazırlanmış terbiye ilave edilir.
5- Servis tabağına alınıp üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
Not: Büyük soğan yerine 1- 2 avuç arpacık soğan da kullanılabilir.
KISA BİLGİ:
Romatizmalılar için haşlama et ve ebegümeci faydalıdır.
  Alıntı ile Cevapla