Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2007, 15:19   #47
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

FIRINDA TAVUK GRATEN
MALZEMELER:
-1 tavuk
-2 kaşık yağ (margarin)
-2 kaşık un
-Yarım litre süt
-3- 4 çorba kaşığı rende kaşar
-2 yumurta
-Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
1- Tavuk temizlenir, ocak alevinde alazlanır, yıkanır ve haşlanır.
2- Soğuyunca küçük parçalara ayrılır.
3- Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Süt ilave edilip muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurta ve 2 kaşık rende kaşar peyniri konup karıştırılır.
4- Yağlanmış tepsiye bu sosun üçte biri konup yayılır. Üzerine tavuk eti, onun üzerine de artan sos konup kaşar peyniri rendesi serpilir.
5- Fırında pembe olarak kızartılır.
6- Dilimlenerek sıcak olarak servis yapılır.
Not: Yumurta aklarını beze yapmada kullanınız.
MAYONEZLİ BALIK
MALZEMELER:

-1 kg. levrek (kefal, palamut, yayın)
-1 soğan
-2- 3 defne yaprağı
-1 çay kaşığı tane karabiber
-Tuz
RUS SALATASI İÇİN

-2 yumurta sarısı

-1,5 su bardağı zeytinyağ

-1- 2 limon

-1 çay kaşığı toz hardal

-2 patates (haşlanmış)
-1 havuç (haşlanmış)
-Yarım su bardağı iç bezelye(konserve)
-10- 12 küçük salatalık turşu(kornişon)
YAPILIŞI:
1- Balık temizlenir; iki üç parçaya ayrılıp, yıkanır;
sıcak suya konur. Kaynayınca köpüğü alınır. Dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı, tuz, tane karabiber ilave edilip haşlanır. Suyunda soğutulur.
2- Balık küçük parçalara ayrılıp servis tabağına alınır. Tuz ve karabiber serpilir.
3- Rus salatası hazırlanır. (4- 5 kaşık mayonez, üzerini süslemek için ayrılır.)
4- Balık eti, Rus salatası ile karıştırılır. Üzeri ayrılan mayonez ve turşu ile süslenir.
Not: Balığın haşlama suyunu Balık çorbası yapınız.
  Alıntı ile Cevapla