Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2007, 15:20   #50
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

BÖLÜM 4
PİLAV, MAKARNA VE
YUMURTALAR
TAVUKLU BAHAR PİLAVI
MALZEMELER:
-2 su bardağı pirinç
-400 gr. tavuk göğüs kuşbaşı eti
-5 çorba kaşığı sıvı yağ
-1 çorba kaşığı çam fıstığı
-1 çorba kaşığı kuşüzümü
-2 adet soğan
-1 çarliston biber
-1'er çay kaşığı tarçın ve karabiber
-Yarım çay kaşığı yenibahar
-1- 5 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır.
2- Tencerede sıvı yağ ısıtılır. Fıstıklar pembeleştirilip dışarı alınır.
3- Aynı yağa önce kuşbaşı etler atılıp 5 dakika kadar kavrulur.

4- Küçük doğranmış soğan ve biber ilave edilip etler bıraktığı suyu çekip hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar katılıp karıştırılır. Sonra etler başka bir kaba alınır.
5- Tenceredeki yağa suyundan süzülmüş pirinç ilave edilir. Birkaç kez karıştırıldıktan sonra 3 su bardağı yağsız et suyu veya tavuk suyu konur; üzerine tavuk etleri sıralanır. Kaşığın tersi ile bastırılıp düzeltilir.
6- Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirilir.
7- Kavrulmuş çam fıstığı ile, temizlenip yıkanmış kuşüzümü konur. Tencerenin kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar buharı ile demlendirilir.
8- Karıştırıldıktan sonra servis yapılır.

KABUNE
MALZEMELER:
-2 su bardağı pir inç
-400 gr. koyun kuşbaşı et
-5 çorba kaşığı sıvı yağ
-2 adet soğan
-1 çarliston biber
-Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır.
2- 4 bardak su tencerede kaynatılır. Etler suya bırakılarak haşlanır. Tuz, karabiber atılır.
3- Soğuduktan sonra etler suyundan alınır ve lifleri boyunca parçalara ayrılır.
4- Soğanlar küçük doğranıp az miktar tuz ve karabiberle ovulur.
Doğranmış biberle karıştırılıp tencerenin dibine yayılır.
5- Üzerine suyundan süzülmüş pirinç konur. Pirincin üzerine de
didiklenmiş etler yerleştirilir.
6- Tuz, karabiber serpilir. Kaşık kaşık sıvı yağ gezdirilir. Kaşığın tersi ile bastırılıp düzeltilir. Üzerine porselen bir tabak kapatılır.
7- Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak et suyu konur. Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirilir.
8- 20 dakika kadar kendi buharı ile demlendirilir. Soğan, pirinç ve etler birbirine karıştırılmadan servis yapılır.
Not: Kabune'yi koyun eti yerine, tavuk göğüs eti ile de yapabilirsiniz.
  Alıntı ile Cevapla