LİKÖRLÜ KEK
MALZEMELER:
-1 su bardağı süt
-1 büyük paket margarin (erimiş, 250 gr.)
-2 su bardağı şeker
-2,5 su bardağı un
-2- 3 çorba kaşığı kakao
-2 çorba kaşığı likör (muz, portakal veya mandalina)
-4 yumurta
-1 kahve kaşığı kabartma tozu
-Yarım paket vanilya
YAPILIŞI:
1- Kalıp yağlanır unlanır. Fırın yakılır.
2- Erimiş yağ, 1,5 bardak şeker, kakao, likör, vanilya iyice karıştırılır. Yavaş yavaş süt katılır. Bu karışımla bir su bardağı ayrılır.
3- Geri kalana 4 yumurta, yarım su bardağı şeker ilave edilir. Biraz çarpılıp kabartma tozu ile elenmiş un konup karıştırılır. Kalıba boşaltılıp fırında pişirilir. (25- 30 dakika).
4- Fırından çıktıktan sonra sıcakken üzerine ayrılan 1 bardak karışım krema gibi sürülür.
PEYNİRLİ KEK
MALZEMELER:
-3 yumurta
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı margarin-zeytinyağı karışımı
-3,5 su bardağı un
-1,5 çay kaşığı kabartma tozu
-150 gr. sert beyaz peynir (4- 5 kibrit kutusu kadar)
-1 demet dereotu
-1 çay kaşığı çörek otu
-2,5 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
1- 35- 40 cm. çapında kalıp yağlanır, unlanır. Fırın ısıtılır.
2- Bir tencerede yumurta, yağ, yoğurt karıştırılır. Bu karışımdan 2 kaşık, üzerine sürmek için ayrılır.
3- Kabartma tozu ile elenmiş un, rendelenmiş peynir kıyılmış dereotu, tuz konup iyice karıştırılır.
4- Tepsiye boşaltılıp düzeltilir. Üzerine ayrılan yağlı yumurta sürülür. Çörek otu serpilip orta hararetli fırında pişirilir (30- 40 dakika).
5- Ilınınca, dilimlenip tabağa alınır. |