Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2007, 16:38   #7
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

LOR PEYNİRLİ KEK
MALZEMELER:
HAMUR İÇİN:
-1 yumurta
-Üçte bir büyük paket margarin (85 gr.)
-2- 5 çorba kaşığı şeker
-1- 5 su bardağı un
KEKİN ÜZERİ İÇİN:
-3 yumurta
-5 çorba kaşığı şeker
-400 gr. tuzsuz lor peyniri
-1 çay bardağı yoğurt
-1 limon suyu ve kabuğunun rendesi
-Yarım çay kaşığı kabartma tozu
-Üzeri için: 3 çorba kaşığı pudra şeker
YAPILIŞI:
1- Çemberli pasta kalıbı veya 20- 25 cm. çapında bir tepsi yağlanır. Fırın ısıtılır.
2- HAMUR: Bir tencerede un, şeker, margarin ve yumurta karıştırılarak, kısa sürede bir hamur yapılır. Serin bir yerde 15- 20 dakika dinlendirilir.

3- ÜZERİ İÇİN: Lor peyniri, yoğurt, şeker, limon suyu ve kabuğunun rendesi, kabartma tozu kaşıkla harmanlanır. Daha sonra yumurta sarıları konur ve iyice karıştırılır.
4- Yumurta akları çarpılarak katı kor haline getirilir. Şekerli peynir karışımına katılarak yavaşça altüst edilir.
5- Dinlenen hamur hafif unlanarak merdane ile kalıbın çapından daha büyük açılır. Kenarlar yüksek olarak kalıba yerleştirilir.
6- Üzerine lor peynirli karışım dökülüp yayılır. Orta ısılı fırında 30- 35 dakika pişirilir.
7- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır ve pudra şeker elenir.

PASKALYA ÇÖREĞİ
MALZEMELER:
-4,5 su bardağı un
-3 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
-1,5 su bardağı pudra şeker
-Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
-2 tatlı kaşığı yaş bira mayası
-2- 3 tatlı kaşığı mahlep
-2- 2,5 kahve fincanı süt
-1 çorba kaşığı fındık içi
-Yarım kahve kaşığı tuz
YAPILIŞI:
1- Un elenir. Ortasına ılık sütle ezilmiş bira mayası, yağ yumurta, pudra şeker, tuz, mahlep konur yumuşak bir hamur yoğrulur.
2- Üzeri örtülüp ılık bir yerde mayalandırılır.
3- Hamur iki misli kabarınca dokuz parçaya ayrılır. Her parça, ortası şişkin kenarları ince çubuklar halinde yuvarlanır (20 cm).
4- Üç tanesi bir araya getirilip saç örgüsü yapılır. Yağlanmış tepsiye konup biraz daha mayalandırılır.
5- Üzerine yumurta sarısı sürülüp kıyılmış fındık serpilir. Orta hararetli fırında pişirilir.
6- Yumuşak kalması için bir tencereye alınır, üzerine ünce bir peçete, sonra da kapağı örtülür.
Not: Üzerine süreceğiniz yumurta sarısına 2- 3 damla pekmez koyarsanız daha güzel kızarır.
  Alıntı ile Cevapla