Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2007, 16:39   #101
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

BEZE
MALZEMELER:
-3 yumurta
-4 kahve fincanı toz şeker
-Yarım paket vanilya
-1 tatlı kaşığı sirke
YAPILIŞI:
1- Yumurta akları ile şeker bakır bir tencerede iyice
koyulaşıncaya kadar çarpılır. Sirke konur, biraz daha çarpılır.
2- Vanilya katılır. (İstenirse dövülmüş damla sakızı da konabilir.)
3- Parşömen kağıdı yayılmış tepsiye kaşık kaşık konur veya krema torbası ile sıkılır.
4- Hafif hararetli fırında kurutarak uzun süre pişirilir.
Not: Bezeyi; Krema torbası ile, tepsiye yuvarlak ve çabuk şekilde sıkınız ve yine kurutarak pişiriniz. Sonra bir çubuk ile yuvarlağı
marmelatla mantar şeklinde yapıştırınız ve öyle ikram ediniz.
HİNDİSTAN CEVİZLİ BEZE
MALZEMELER:
-3 yumurta akı
-4 kahve fincanı şeker
-1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
-1 çorba kaşığı patates nişastası
-Yarım paket vanilya
-1 tatlı kaşığı sirke
YAPILIŞI:
1- Yumurta akları şeker ile bakır bir kapta çarpılarak kar haline getirilir. (Damlaların şekilleri kaybolmaması gerekir.) Sirke konur, biraz daha çarpılır.
2- Nişasta, vanilya ve hindistan cevizi rendesi ilave edilip kaşıkla karıştırılır.
3- Parşömen kağıdı yayılmış tepsiye kaşıkla kümeler halinde konur.
4- Hafif hararetli fırında kurutarak uzun süre pişirilir.
PORTAKALLI KURABİYE
MALZEMELER:
-2 su bardağı şeker
-1 su bardağı yoğurt
-1 büyük paket margarin (250 gr.)
-1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
-2 kahve kaşığı kabartma tozu
-1 portakal suyu
-1 portakal kabuğu rendesi
-Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
1- Şeker, portakal kabuğu, yağ karıştırılıp krem haline getirilir.
2- Yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu konur. İyice karıştırılır.
3- Aldığı kadar un ile orta yumuşaklıkta yoğrulur. Son olarak portakal suyu konur.
4- Yarım limon büyüklüğünde yuvarlanıp hafif yassıltılır. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
5- Yumuşak olması için, bir tencereye konup önce bir peçete, sonra kapak örtülür. Not: Hamur, merdane ile 1 cm. kalınlığında açılıp kalıplarla da kesilebilir.
BEREKETLİ KURABİYE
MALZEMELER:
-3 su bardağı şeker
-2 su bardağı erimiş yağ
-6 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine ayrılacaktır)
-1 su bardağı yoğurt
-1 çorba kaşığı mahlep
-2 çay kaşığı kabartma tozu
-2 avuç fındık
-Limon kabuğu rendesi
-Vanilya
-Aldığı kadar un
YAPILIŞI:

1- Şeker, yumurta, yağ yoğurt, limon kabuğu rendesi, vanilya, kabartma tozu, çekilmiş fındık ve mahlep geniş bir kapta iyice
karıştırılır.
2- Aldığı kadar elenmiş unla orta yumuşaklıkta yoğrulur. Yarım limon büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlak veya uzun şekil verilir.
3- Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
4- Yumuşak olması için, bir tencereye konup önce bir peçete, sonra kapak örtülür.
Not: Hamur merdane ile 1,5- 2 cm. kalınlığında açılıp şekilli kalıplarla da kesilebilir.
  Alıntı ile Cevapla