Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2007, 16:39   #103
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

YAĞLI SİMİT
MALZEMELER:
-4,5 su bardağı un
-1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
-1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
-1 tatlı kaşığı şeker
-Bir kahve fincanı süt
-3 yumurta (1 tanesi üzeri için)
-Susam, çörekotu
-3 kahve kaşığı tuz
YAPILIŞI:
1- Un elenir. Ortası açılıp şekerli sütle ezilmiş bira mayası, yağ, yumurta, tuz konup yoğrulur.
2- Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır.
3- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Küçük simitler yapılır. Yumurta sarısı sürülüp susam, çörekotu serpilir.
4- Tepsiye dizilip orta hararetli fırında pişirilir.
KANDİL SİMİTİ
MALZEMELER:
-1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
-4 çorba kaşığı yoğurt
-1 kahve fincanı zeytinyağ
-1 çorba kaşığı mahlep
-2 kahve kaşığı tuz
-1,5 kahve kaşığı kabartma tozu
-Aldığı kadar un (5- 5,5 su bardağı kadar)
-1 yumurta (sarısı hamura, akı üzerine)
-50 gr. susam
YAPILIŞI:
l-Bir tencereye margarin, zeytinyağ, yoğurt, mahlep,
tuz, kabartma tozu, yumurta sarısı konup karıştırılır.
2- Elenmiş un konup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
3- Yumurta büyüklüğünde Parçalara ayrılıp simitler yapılır.
4- Üzerlerine yumurta akı sürülüp susamla kaplanır.
5- Tepsiye dizilip orta hararetli fırında pişirilir.
  Alıntı ile Cevapla