Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2007, 16:42   #104
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

PEYNİRLİ PİDE
MALZEMELER:
-5 su bardağı un
-4 çorba kaşığı margarin
-1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
-1 kahve fincanı süt
-3 yumurta (2 tanesi hamura, 1 yumurta sarısı üzerine, 1
yumurta akı peynire )
-1 küçük kalıp beyaz peynir
-Yarım demet dereotu
-2 çay kaşığı şeker
-2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
1- Un elenir. Ortasına şekerli sütle ezilmiş bira mayası, yağ, iki yumurta ve tuz konarak orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır.
Ilık bir yerde üzeri örtülü olarak mayalandırılır.
2- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Hafif un lanmış yerde el ile açılıp peynir, dereotu ve yumurta akı karışımı konur. İki ucu peynir görünecek şekilde birleştirilir.
3- Ilık bir yerde bir süre daha mayalandırılıp yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında kurutmadan pişirilir.

4- Fırından çıkar çıkmaz üzerleri hafif yağlanır ve bir tencereye konup kapak kapatılır (yumuşak olması için).
PEYNİRLİ PİDE
(Başka usül)
MALZEMELER:
-1 su bardağı süt
-1 tatlı kaşığı bira mayası
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 su bardağı erimiş margarin
-1 küçük kalıp beyaz peynir
-1 yumurta (sarısı üzerine, akı peynire )
-Maydanoz ve dereotu
-Aldığı kadar un
-1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
1- Sütün içinde şeker ve bira mayası eritilir.
2- Buna erimiş yağ, tuz konup karıştırılır. Aldığı kadar un ile orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır.
3- Üzeri örtülü olarak bir süre mayalandırılır.
4- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Avuç içinde açılıp peynir, maydanoz ve yumurta akı karışımı konur. İki uç peynir görünecek şekilde birleştirilir.
5- Yağlanmış tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
6- Kurumaması için tencereye konup kapak kapatılır.
  Alıntı ile Cevapla