KUSURSUZ PİZZA 
  MALZEMELER: 
  -5 su bardağı un, 1 yumurta 
  -1 tatlı kaşığı yaş bira mayası 
  -1- 5 su bardağı süt 
  -1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz 
  -1 küçük paket margarin (yumuşak, 125gr.) 
  SOS İÇİN: 
  -10- 12 sosis, 4- 5 çorba kaşığı rende kaşar üzerine serpmek için 
  -1- 2 çorba kaşığı salça, 3 diş sarımsak 
  -Tuz, karabiber, 1 tutam kekik 
  -1 kahve fincanı zeytinyağ 
  YAPILIŞI: 
  1- Un elenir, ortası açılıp şekerli sütle ezilmiş bira mayası, margarin, yumurta, tuz konup yumuşak bir hamur yapılır. Ilık bir yerde üzeri örtülü olarak mayalandırılır. (Hamur iki misli kabarmalıdır.) 
  2- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp el ile 7- 8 cm. çapında açılıp, yağlanmış tepsiye dizilir. Kenarlar çimdiklenerek biraz yükseltilir. 
  3- Üzerine yağ sürülüp bir süre daha mayalandırılır. 
  4- Hamur kabarınca üzerine sos konup kaşar peyniri rendesi serpilir. Orta hararetli fırında pişirilir. 
  SOSUN YAPILIŞI: 
  Salça biraz su ile koyuca ezilir. Tuz, karabiber, kekik, dövülmüş sarımsak, haşlanarak küçük doğranmış sosis ve zeytinyağ konup karıştırılır.   
  PATATESLİ TUZLU AY ÇÖREĞİ 
  MALZEMELER:   
  -3 su bardağı un 
  -3 orta boy patates   
  -1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.) 
  -2 yumurta (1 tanesi hamura, 1 yumurta sarısı üzerine, akı peynire )   
  -1 kahve fincanı süt   
  -1 tatlı kaşığı yaş bira mayası   
  -2 çay kaşığı tuz    
  -4 kibrit kutusu kadar beyaz peynir   
  -Yarım demet maydanoz    
  YAPILIŞI: 
  1- Un elenir. Ortasına sütle ezilmiş bira mayası, haşlanıp püre 
yapılmış patates, yağ, 1 yumurta, tuz konup yoğrulur. Üzeri örtülüp ılık bir yerde mayalandırılır.   
  2- Yumurtadan daha küçük parçalara ayrılır. Merdane ile 10- 12 cm. 
çapında açılıp ortasına peynir, maydanoz, yumurta akı karışımı konur. Sarılarak ay biçiminde kıvrılır. 
  3- Yağlanmış tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür ve orta hararetli fırında pişirilir. 
  Not: Üzerine süreceğiniz yumurta sarısına 2- 3 damla pekmez damlatırsanız daha güzel kızarır. 
  PATATESLİ TUZLU AY ÇÖREĞİ 
  (Başka usül) 
  MALZEMELER: 
  -1 su bardağı yoğurt 
  -1,5 su bardağı margarin zeytinyağ karışımı 
  -4 orta boy patates (haşlanmış ve rendelenmiş) 
  -1 yumurta (akı peynire, sarısı üzerine) 
  -1,5 kahve kaşığı kabartma tozu 
  -Aldığı kadar un 
  -4- 5 kibrit kutusu kadar beyaz peynir 
  -Yarım demet maydanoz, dereotu 
  -Tuz 
  YAPILIŞI: 
  1- Geniş bir kapta yağ, yoğurt, kabartma tozu, tuz karıştırılır. Elenmiş un konup kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. 
  2- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. El ile veya merdane ile 10- 12 cm. çapında açılır. Üzerine önce patates püresi, sonra peynir, maydanoz, dereotu ve yumurta akı karışımı konur.  
  3- Sarılarak ay şekli verilir. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir. 
  Not: İsterseniz; peynir, patates püresi, maydanoz, dereotu ve yumurta akını karıştırıp öyle kullanabilirsiniz. 
  SU BÖREĞİ 
  MALZEMELER: 
  -6 yumurta 
  -1 kahve fincanı yoğurt 
  -Yarım çorba kaşığı tuz 
  -Aldığı kadar un    |