Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2007, 17:00   #107
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

KUSURSUZ PİZZA
MALZEMELER:
-5 su bardağı un, 1 yumurta
-1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
-1- 5 su bardağı süt
-1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz
-1 küçük paket margarin (yumuşak, 125gr.)
SOS İÇİN:
-10- 12 sosis, 4- 5 çorba kaşığı rende kaşar üzerine serpmek için
-1- 2 çorba kaşığı salça, 3 diş sarımsak
-Tuz, karabiber, 1 tutam kekik
-1 kahve fincanı zeytinyağ
YAPILIŞI:
1- Un elenir, ortası açılıp şekerli sütle ezilmiş bira mayası, margarin, yumurta, tuz konup yumuşak bir hamur yapılır. Ilık bir yerde üzeri örtülü olarak mayalandırılır. (Hamur iki misli kabarmalıdır.)
2- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp el ile 7- 8 cm. çapında açılıp, yağlanmış tepsiye dizilir. Kenarlar çimdiklenerek biraz yükseltilir.
3- Üzerine yağ sürülüp bir süre daha mayalandırılır.
4- Hamur kabarınca üzerine sos konup kaşar peyniri rendesi serpilir. Orta hararetli fırında pişirilir.
SOSUN YAPILIŞI:
Salça biraz su ile koyuca ezilir. Tuz, karabiber, kekik, dövülmüş sarımsak, haşlanarak küçük doğranmış sosis ve zeytinyağ konup karıştırılır.

PATATESLİ TUZLU AY ÇÖREĞİ
MALZEMELER:

-3 su bardağı un
-3 orta boy patates

-1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)
-2 yumurta (1 tanesi hamura, 1 yumurta sarısı üzerine, akı peynire )

-1 kahve fincanı süt

-1 tatlı kaşığı yaş bira mayası

-2 çay kaşığı tuz

-4 kibrit kutusu kadar beyaz peynir

-Yarım demet maydanoz

YAPILIŞI:
1- Un elenir. Ortasına sütle ezilmiş bira mayası, haşlanıp püre
yapılmış patates, yağ, 1 yumurta, tuz konup yoğrulur. Üzeri örtülüp ılık bir yerde mayalandırılır.

2- Yumurtadan daha küçük parçalara ayrılır. Merdane ile 10- 12 cm.
çapında açılıp ortasına peynir, maydanoz, yumurta akı karışımı konur. Sarılarak ay biçiminde kıvrılır.
3- Yağlanmış tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür ve orta hararetli fırında pişirilir.
Not: Üzerine süreceğiniz yumurta sarısına 2- 3 damla pekmez damlatırsanız daha güzel kızarır.
PATATESLİ TUZLU AY ÇÖREĞİ
(Başka usül)
MALZEMELER:
-1 su bardağı yoğurt
-1,5 su bardağı margarin zeytinyağ karışımı
-4 orta boy patates (haşlanmış ve rendelenmiş)
-1 yumurta (akı peynire, sarısı üzerine)
-1,5 kahve kaşığı kabartma tozu
-Aldığı kadar un
-4- 5 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
-Yarım demet maydanoz, dereotu
-Tuz
YAPILIŞI:
1- Geniş bir kapta yağ, yoğurt, kabartma tozu, tuz karıştırılır. Elenmiş un konup kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.
2- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. El ile veya merdane ile 10- 12 cm. çapında açılır. Üzerine önce patates püresi, sonra peynir, maydanoz, dereotu ve yumurta akı karışımı konur.
3- Sarılarak ay şekli verilir. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
Not: İsterseniz; peynir, patates püresi, maydanoz, dereotu ve yumurta akını karıştırıp öyle kullanabilirsiniz.
SU BÖREĞİ
MALZEMELER:
-6 yumurta
-1 kahve fincanı yoğurt
-Yarım çorba kaşığı tuz
-Aldığı kadar un
  Alıntı ile Cevapla