Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2007, 17:01   #109
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

RUS BÖREĞİ
MALZEMELER:
-1 su bardağı süt, 1 su bardağı su
-2 tatlı kaşığı yaş bira mayası
-1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker
-Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
-Aldığı kadar un
-Kızartma için iki su bardağı ayçiçek veya zeytinyağ
İÇ İÇİN:
-250 gr. kıyma, 2 soğan
-Yarım demet maydanoz
-Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
1- Şeker ile bira mayası sütle eritilir.
2- Buna su, tuz, erimiş margarin konup karıştırılır.
3- Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır.
4- Yumurtadan küçük parçalara ayrılır. Avuç içinde açılıp hazırlanan kıymalı iç konup kapatılır. Yumurta biçiminde şekillenir.
5- Kızgın yağda kızartılıp kağıt üzerine çıkarılır.
Not: Kıymalı iç şöyle hazırlanır:
Küçük doğranmış soğan, kıyma çok az yağ ile kavrulur. Ateşten alınıp kıyılmış maydanoz ve tuz karabiber karıştırılır. (Kıyma ve soğan kavurmadan çiğ de kullanılabilir.)
PUF BÖREĞİ
MALZEMELER:
-4 su bardağı un, 2 kaşık margarin, 1 yumurta
-2 kaşık yoğurt, 1,5 çay kaşığı tuz
-Yarım kalıp beyaz peynir, maydanoz ve dereotu
-2 bardak ayçiçek veya zeytinyağ (kızartmak için)
YAPILIŞI:
1- Un elenir, ortasına yoğurt, yumurta, tuz, yarım bardak kadar su konup yoğrulur. Özleştirilip 15 parçaya bölünür. Yaş bez altında dinlendirilir.
2- Her parça 10 cm açılıp araları margarinle yağlanır. (Az erimiş yağ karıştırarak krem gibi beyazlatılacaktır.)
3- 5 hamur üst üste konur ve üç grup yapılır. En üstler yağlanmaz.
4- Her parça 2 mm. inceliğinde açılır. Peynir-maydanoz karışımı küme küme konup üzeri hamurla kapatılır. Kapakla kesilir.
5- Kızgın yağda hafif hafif sallayarak kızartılır. Fazla yağı
çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.
Not:Başka bir terkip:
Tencereye 1 yumurtayı tepesinden delip akıtınız. Aynı yumurta kabuğu ile, 2 yumurta dolusu su, 2yumurda dolusu zeytinyağ-margarin karışımı, 1 yumurta dolusu sirke, 1 tutam tuz ve aldığı kadar un
ile orta yumuşaklıkta bir hamur yapınız. 40 parçaya ayırıp 5- 6 cm. çapında açınız. Peynirli iç koyup kapatarak yağda kızartınız. (Aynı hamur tuzsuz hazırlanıp, parçaların içine, ceviz, şeker, tarçın karışımı koyarak kızartıldıktan sonra pudra şekerle bulanabilir.
  Alıntı ile Cevapla