Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2007, 23:32   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Evdeki ilaçlar çocuklar için tehdit

ANKARA (İHA) - Uzmanlar, evde bulunan ilaçların çocuklar için tehdit olduğu konusunda uyarıyor.

İlaçların kapalı dolaplarda ve çocukların ulaşamayacağı yerlerde saklanması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, zehirlenme vakalarında 'Alo 114 Zehirlendim' hattının aranmasını istedi.

Sağlık için kullandığımız ilaçlar ve temizlik için kulandığımız detarjanlar önlem alınmadığı takdirde çocuklar için tehdit oluştarabiliyor. Uzmanlar özellikle evde küçük çoçukları bulunan aileleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Klinik Şefi Doç.Dr. Gonca Yılmaz, ebeveynlerin çoçuklarını bu riskten kurtarmaları için ilaç dolabı alması, deterjanları açıkta ve çocukların ulaşamayacakları yere koyması gerektiğini söyledi.

Çocukluk çağı zehirlenmelerinde en sık karşılaşılan durumun ilaçla zehirlenme olduğunu dikkati çeken Yılmaz, "Ağız, deri yada solunum yoluyla gerçekleştirilen zehirlenmelerin bazen geri dönüşü olmuyor. Bu tür zehirlenmeler solunum yolu hastalıklarına yol açar ve çocuğun iç organlarını parçalanabilir. Böyle durumda kaybettiğimiz çocuklarda oluyor" dedi.

Zehirlenmelerin genellikle ev ortamında gerçekleştiğini belirten Yılmaz, "Bu yüzden anne babanının çok dikkatli olmasında fayda var. İlaç dolabı oluşturulması, bu dolabın yüksek bir yerde olması deterjanların açıkta ve çocukların erişemeyecekleri yerde olması içeçek şişesinin içinde bulunmaması gerekiyor" diye konuştu.

Uzmanlar, zehirlenme vakalarında ailelerin, hekime başvurmadan önce, telaşa kapılmadan Sağlık Bakanlığı'nın "Alo 114 Zehirlendim" hattını arayarak bilgi almalarını öneriyor.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla