Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-01-2007, 01:49   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Role talimleri

Role talimleri yapılırken şunlara dikkat edilmelidir;
1) Role yerinde tüm mürettebat can yelekleri giymiş bir şekilde toplanır ve talim boyunca can yelekleri giyilir tutulur. Gerek kalmadığı durumlar da can yeleği çıkarılıp el altında tutulabilir.
2) Role talimlerinde fark edilen her türlü yanlışlık eksiklik ve bozukluk vakit geçirilmeden amire bildirilmeli veya düzeltilmelidir.
3) Bir role taliminde yer almayan kimse diğer role taliminde mutlaka görev almalıdır.
4) Role talimleri arasında olaylar çok iyi izlenmeli ve verilen talimatlar dikkatle yerine getirilip gözlenmelidir.
5) Amir olan kişinin acil durumlarda çeşitli nedenlerden dolayı bulunmayacağı ve görevini başka bir kişinin devralması gerektiği göz önüne alınarak komuta edecek kadar bilgili olmaya gayret gösterilmelidir.
6) Her ekibin bir amiri bulunur. Bu amirler kendi adamlarını bilir ve bunları acil durumda görevlerinin gereğini bildirmek görevidir.
Kendilerinden sonra gelen sorunlarında mürettebatın bir listesi bulunur. Ekip amirinin kim olduğu veya onun yokluğunda kimin amir olacağı role cetvellerinde yazılmıştır.
7) Role talimlerine herkes katılmalı dır. Bir gemi adamı ne kadar tecrübeli olursa olsun, her geminin kendine özgü yapı ve donanımları olduğunu düşünmeli, eğitimlere katılmadığı zaman acil durumlarda acelecilik çekeceğini, ayrıca bir ekip işi olan işlerde akşamlara yol açıp diğer personelinde hayatını tehlikeye atacağını bilerek, sorumluluk içinde hareket edilmelidir.
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla