Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-01-2007, 13:51   #4
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

.::1997::.
1997 Schumacher Ferrari yetkililerinden ilginç bir şey istedi. Schumi: "Ferrari’den kimseyi göndermeyin ama mutlaka Benetton takımının beyni sayılan yarış mühendisi Ross Brawn ve konstrüktör Rory Byrne’ı transfer edin." Ferrari yöneticileri bu isteği hemen yerine getirdi. O yıl üst üste birinciliklere imza atan ve Japonya’da takım arkadaşı Eddie Irvine’ın yardımıyla (pisti çok iyi tanıyordu) adeta sezonu şovla kapatan Schumi oldu.

.::1998::.
1998 yılı yine köklü değişimlerin yaşandığı bir yıl oldu. Arabaların 180 cm’den daha geniş olması yasaktı. McLaren-Mercedes ve Bridgestone bu yeniliklere en iyi ayak uyduranlar oldu. Mika Häkkinen de performansıyla parmak ısırtan isimler arasındaydı. Schumacher ancak sezonun üçüncü yarışından sonra yeni kurallarla barışıp Buenos Aires’de bu yarışta ben de varım dedi. Ancak Häkkinen O yıl geçilecek gibi değildi. Schumacher 1998’de altı yarış kazansa da bu ona yetmedi ve dünya şampiyonluğunu Mika Häkkinen’e kaptırdı.

.::1999::.
1999 yılında McLaren-Mercedes’in yakaladığı teknoloji üstünlüğü yakalanmaya çalışıldıysa da ne Ferrari’nin teknik gücü ne de Schumi’nin müthiş pilotaj yeteneği buna yeterli olmadı. Schumacher Imola ve Monaco’yu kazandı ancak dünya şampiyonu Häkkinen de boş durmuyor ve o da üç yarış kazanarak Alman pilotu yine zorluyordu. Silverstone Grand Prix’i öncesinde Schumacher sekiz puan Häkkinen’in gerisindeydi. Ne varki Schumacher beklenildiği gibi heyecanlı bir yarış çıkaramadı ve start verildikten saniyeler sonra 107 km/h ile tekerlek bariyerine geçirdi ve havlu attı. Schmuacher sağ baldırından bir yırtıkla ayrıldı ve altı hafta pistlerden uzak kaldı. Sepang (Malezya) yarışıyla pislere geri döndü ama artık her şey için çok geçti. Häkkinen emin adımlarla ilerlemiş ve ikinci kez dünya şampiyonluğu ipini en önde göğüslemişti.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla