Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-01-2007, 13:52   #6
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

.::Altıncı Dünya Şampiyonluğu 2003::.
Puanlama sisteminin değiştirilmesi ve start pozisyonunda değiştirilen kurallar Formula 1 heyecanına başka bir boyut kazandırdı. Michael bu kez Kimi Räikkönen ve Juan Pablo Montoya ile mücadele ederken zorlanıyordu, bu bariz görülüyordu. Ama yine de tüm sezon en çok yarış kazanan ve rakiplerini bir bir geride bırakan isim Alman pilot oluyordu. Michael Schumacher için 12 Ekim 2003 tarihinin ayrı bir önemi vardır. Suzuka (Japonya) GP’sini birinci tamamlayan Schumi adını Formula 1 tarihine altın harflerle yazdırdı ve gelmiş geçmiş en çok dünya şampiyonu olan pilot oldu.

.::Yedinci Dünya Şampiyonluğu 2004::.
2004 sezonu Michael Schumacher için 7 Mart’da Melbourne’da (Avustralya) bir zaferle başladı. O birinci Barichello ikinci oldu ve yine sezona duble ile start verdiler. Belçika’da ise Ferrari’nin tarihindeki 700. Grand Prix’inde yarışma şerefine de nail olan Schumacher 2004’ü de beklenildiği gibi şampiyon olarak tamamladı ve adını yedinci kez en tepeye yazdırdı. Michael Schumacher 2004 sezonunda 18 yarışın 13’ünü birinci bitirdi. 19 Kasım 2004 yılında Alman Televizyon seyircileri tarafından “yüzyılın sporcusu“ seçildi. 19 Aralık 2004 yılında Schumacher, ikinci kez (ilki 1995) Almanya’da “yılın sporcusu“ seçildi.

.::2005::.
2005 sezonu rekabet açısından Schumacher’in en çok zorlandığı yıl oldu. Sadece pilotlar klasmanında değil bu rekabet 2005 yılında lastiklerde de yaşandı. Yeni kurallara göre bir lastik tüm bir yarış boyunca sağlam durabilmeliydi. Bu da beraberinde yüzlerce testin yapılması, zaman ve emek harcanması anlamına geliyordu. Pilotların kişisel tercihleri (setlik ve yumuşaklık) pistlerin kayganlığıyla harmanlanması gerekiyordu. İşte bunu en iyi yapan artık daha fazla söz sahibi olacaktı, işte bu şekilde yeni bir rekabet baş göstermişti. Sadece Schumi için değil tüm markalar ve pilotlar için hızlı bir değişim başlamıştı. 2005 yılına damgasını vuracak isim bu kez İspanyol pilot Fernando Alonso oluyordu. Bu ünvan ile aynı zamanda Formula 1 tarihinin “en genç dünya şampiyonu“ ünvanını da kazanmış oluyordu. İspanyol basını Alonso için “Schumacher Efsanesini durduran adam“ dedi.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla