YOĞURTLU PIRINÇ SALATASı
MALZEMELER
(6 kişilik)
3 bardak pişmiş Amerikan pirinci
2 su bardağı vanilyalı yoğurt
1 su bardağı mayonez
2 elma
1-2 tane kereviz sapı
6 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 bardak ceviz içi
1 bardak kuru üzüm
1 tutam tuz
1 tutam tarçın
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğüslerini haşlayın veya ızgarada pişirin. Elma, kereviz sapı ve havucu küçük parçalara bölün. Yoğurt, mayonez, tuz ve tarçını büyük bir kapta karıştırın. Pirinç, elma, kereviz sapı, havuç, ceviz içi ve kuru üzümü de yoğurtlu karışıma ilave edip tekrar karıştırın. Hazırladığınız salatayı, haşlanmış veya ızgarada pişirilmiş tavukla birlikte servis yapın.
__________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |