Pirinçli Hindi Salatası
Malzemeler:
225gr. kahverenk pirinc
50gr. beyaz pirinc
2 kirmizi elma
115gr. taze uzum
45ml. limon veya portakal suyu
150ml. mayonez
350gr. haslanmis hindi eti
tuz, karabiber
5 adet marul yapragi
Yapilisi:
1-Pirincler kaynar suda haslanir, suzulur.
2-Bir kapta haslanmis princ, dogranmis elma, uzum, limon suyu, mayonez, haslanip kup seklinde dogranmis hindi eti, tuz ve karabiber koyup karistirilir.
3-Salata tabagina marullar yerlestirilir. Uzerine hazirlanan salatadokulerek servis yapilir.
Ton Balığı Salatası
Malzemeler:
2 adet ton konserve
3 adet haslanmis patates (pure yapilacak)
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1 demet taze sogan (ben soğansız yapıyorum)
2 kasik mayonez
Yapilisi:
1)Bir kabin icine ton konserve konur. Patatesler haslanip ezilir.
2)Dereotu, maydanoz, taze sogan ince kiyilir.
3)Tum malzemeler ton baliginin icine ilave edilerek iyice katistirilir.
4)Servis tabagina alinip uzeri istege gore suslenerek servis yapilir.
__________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |