Ballı hindi salatası
Hindi biftekleri kaynar suda 15 dakika pişirin ve uzun şeritler halinde kesip, kendi suyunda soğutun. Zeytinyağı, limon suyu ve balı çırpın. Marul yaprakları, salatalık, kırmızı soğan, havuç ve kiviyi harmanlayıp bir kaba alın. Üzerine hindi etlerini yerleştirip, fıstık ve kırmızıbiber parçalarını serpin. En son sosu gezdirip servis yapın.
MALZEMELER
* 400 gram hindi biftek
* 3 su bardağı su
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 çorba kaşığı limon suyu
* 2 çorba kaşığı bal
* Yarım demet marul
* 1 ufak salatalık
* 1 ufak kırmızı soğan
* 1 ufak havuç
* 1 ufak kivi
* Yarım su bardağı kavrulmuş yerfıstığı
* 1 adet kırmızıbiber
__________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |