DOMATES SOSU -I
MALZEMELER
2 baş soğan
3 su bardağı et suyu
5 çorba kaşığı margarin
1.5 kahve kaşığı karabiber
1/2 çorba kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı kırmızı şarap
250 gr tuzsuz domates salçası
HAZIRLANIŞI
Soğanı ince ince doğrayın, yağ ve yeterli miktarda tuz ile birlikte tencereye koyup, orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye dek kavurun. Sonra şarabı ilave edin ve 4-5 dakika birlikte pişirin, ardından et suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını örterek yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Karışımı süzgece koyun ve üzerine bir kaşık yardımıyla bastırıp, süzün ve bir tencereye koyun, süzgeçta kalan posasını atın.
Tencereye koyduğunuz süzülmüş suya karabiber, domates, şeker katın ve boza kıvamını buluncaya dek tencerenin kapağını örtmeden kaynatın.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |