KOLBER TEREYAĞı
MALZEMELER
20 dilim tereyağı için
250 gr tereyağı
2 çay kaşığı tuz
bir tutam karabiber
¼ limon suyu
2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeyi bir kapta ağaç spatula ile 3-4 dakika karıştırıp birbirlerine yediriniz. 20x30 cm ebadında yağlı kağıdın bir ucuna yağı sopa gibi 50 bin lira kalınlığında yuvarlak uzatıp sarın. Buzdolabına koyun. İhtiyacınız olduğunda 4-5 mm kalınlığında kesip kullanın. Bu yağ ızgara balıklarla çok iyi gider.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |