Alman Kurabiyesi Malzemeler:
350 gram tereyağı
5 bardak un
1 tatlı kaşığı maya
1 yemek kaşığı kremşanti
2 yumurta sarısı
100 gram toz şeker Yapılışı: Yağı unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın. Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun. Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dakika bekletin. Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında acın. 6.5 cm çapında ortası 2.5 cm çapında kesilmiş kurabiyeler oluşturun. Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin. Yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin. 175 derece ısıda 12-15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Servis yapın. Afiyet Olsun...
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |