Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-01-2007, 15:00   #442
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Havuçlu ve Tarçınlı Kek
Malzeme Listesi:
2 yumurta
yarım su bardağı toz şeker
100 gram erimiş soğumuş tereyağı ( tereyağı tercih etmezseniz yarım su bardağı çiçek yağı)
1 adet orta boy havuç
yarım çay bardağı kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı ve 1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:

Şekeri yumurtalar ile çırpın, yağı ilave edin tekrar çırpın. Kabartma tozunu, tarçını koyun ve unu ilave edin. Tamamen karıştırdıktan sonra rendelenmiş havuç ve ceviz parçalarını içine katın. 25x9 cm lik dikdörtgen kek kalıbı kullandım,hamuru kalıbın içine boşaltın.Daha önceden 170 derecede ısınmış olan fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkan kek kalıbınızı ıslak ve soğuk bir bez üzerine koyarak soğutun,kalıp soğuduktan sonra keki çıkarın.

Uyarılar:


Bu hamuru 25x9 cm. lik dikdörtgen kek kalıbı ile kullandım, normal 26-28 cm. yuvarlak kalıp bu hamur miktarı için büyük geliyor. 26-28 cm. lık kalıp kullanacaksanız hamuru iki ölçü olarak yapın.
Her fırın ayarı birbirinden farklı olabilir, lütfen kekinizin piştiğinden bir kürdan aracılığı ile emin olun.
Afiyet olsun...
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla